Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norrist megnyugtatja a 2025-ig szóló szerződés

Norrist megnyugtatja a 2025-ig szóló szerződés

Motorsport
A McLaren versenyzője, Lando Norris kijelentette, a csapattal kötött hosszú távú, 2025-ig érvényes szerződés rengeteg terhet vett le a válláról, ami teljesítményére is pozitív hatással volt, hiszen már nem gondolja túl úgy a dolgokat, mint pályafutása korábbi szakaszaiban.

A fiatal pilóta és a klasszikus istálló kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza (Norrist már a kisebb kategóriában is a McLaren támogatta) és az idén aláírt szerződéshosszabbításnak köszönhetően bátran kijelenthetjük, még hosszú évekig tartani is fog; a versenyző ugyanis 2025 végéig elkötelezte magát az alakulat mellett.

Lépését kezdetben többen kritizálták, mondván fiatal reménységként talán felelőtlen volt ilyen hosszú időre egy csapathoz láncolnia magát, eredményei révén ugyanis szinte biztos, hogy kapna jobb ajánlatot, ha a McLaren nem teljesítene a várt szinten.

Norris számtalanszor reagált már ezekre a kritikákra, kiemelve egyrészt azt, hogy bízik csapatában, másrészt pedig azt, hogy számára megtisztelő, hogy a csapat is bízik benne, ezért örömmel írt alá 2025-ig. Most arról beszélt, az új szerződés mentális szinten is segített neki, hiszen sokkal nyugodtabbá vált annak köszönhetően, hogy hosszú távon biztosított a jövője.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Boldog vagyok” – jelentette ki egy, a Motorsportnak adott nyilatkozatában. „Érzem, hogy jó döntést hoztam azzal is, hogy már ilyen sok ideje itt vagyok. Élvezem, és nekem ez a legfontosabb” – tette hozzá, majd megjegyezte az új szerződés leveszi róla a nyomást.

Kiemelte, már nem kell „túlgondolnia a dolgokat” és „jobban megvethette a lábát az F1 világán belül is”, ráadásul a biztos jövőnek köszönhetően szedte össze bátorságát ahhoz, hogy elindítsa Quadrant nevű divat- és játékmárkáját, valamint nyíltan beszéljen a mentális problémák kezelésének fontosságáról. Továbbá élvezi, hogy részese lehet a csapat infrastrukturális fejlődésének is.

„Nagyon sok jó dolgot csinálunk csapatként. Én úgy látom időnként jobban teljesítünk, mint néhány élcsapat. Csak nincs meg az autó, ami ezt megmutatja. Lehet, hogy nem fogunk kimenni és nyerni, de szeretném meggyőzni magam, hogy az a munka, amit végzünk segít abban, hogy ebbe az irányba haladjunk. Van egy új szélcsatornánk és több új projekt is halad a maga útján, előre. Ezek remélhetőleg jobb teljesítmény hoznak 2024-25-ben” – magyarázta.

Elmondta, a munka és a magánélet jobb egyensúlyának köszönhetően a pályán és azon kívül is boldogabb emberré vált. „Úgy érzem, amikor kell, jól teljesítek. Jól érezem magam a versenypályán, de emellett jó életet élhetek, pihenhetek, amikor távol vagyok az F1-től. Régen több időt töltöttem a hibákon való töprengéssel. Azon agyaltam, mit rontottam el. Miért nem vagyok jobb pozícióban? Folyamatosan ezeken gondolkodtam. Nem érezem, hogy pihenek. Pár éve ilyen voltam. Most úgy érzem, ott az F1, és mindent megteszek benne, amit tudok és hatékonyan a legjobb munkát végzem, de ezen kívül is élhetek egy életet” – zárta gondolatát.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak