Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alonso év közben távozhat? Reagált a főnök: miért cserélnénk le?

Alonso év közben távozhat? Reagált a főnök: miért cserélnénk le?

El Confidencial
Az Alpine csapatvezetője, Otmar Szafnauer – az egyre vadabb pletykákra reagálva – kizárta annak lehetőségét, hogy Fernando Alonsót már az év közben lecserélik, miután a spanyol az Aston Martinhoz szerződött.

A spanyol klasszis a Magyar Nagydíj után jelentette be, 2023-ban már az Aston Martin versenyzője lesz, ezzel pedig nemcsak a szurkolókat és a szakértőket lepte meg, hanem jelenlegi csapatát az Alpine-t is. A francia istállót vezető Otmar Szafnauer maga ismerte el, hogy a közönséghez hasonlóan ő is az Aston Martin sajtóközleményéből értesült a csapatváltásról.

Ennek kapcsán felmerült, a folytatásban megromolhat a versenyző és a csapat kapcsolata, ami nehezebbé teheti az Alpine második félévét. A csapatvezető ezt határozottan cáfolta, kiemelve, a csapat is, Alonso is profi, csak feladataikra fognak összpontosítani.

Ennek ellenére továbbra is tartják magukat a pletykák, sőt már az is felmerült, Alonso és Alpine idő előtt lezárhatja együttműködését. Mondani sem kell, amikor felkeresték, hogy reagáljon erre a felvetésre, Szafnauer ismét határozottan tagadta, hogy idő előtt megszakítja a partnerséget a kétszeres világbajnokkal.

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)

„Egyáltalán nem, miért is cserélnénk le?” – tette fel a kérdést az El Confidencialnak nyilatkozva. „Ő egy nagyszerű versenyző, aki nagyon magas szinten teljesít” – tette hozzá, felvezetve, hogy Alonsóra nagy szükségük lesz a második félévben.

„Fernando a csapat egyik legnagyobb erőssége, és ha le akarjuk győzni a McLaren a negyedik helyért zajló küzdelemben, akkor pont arra van szükségünk, hogy Ferando valamint Esteban (Ocon) minden hétvégén pontokat szerezzen” – magyarázta a szakember, aki a történtek ellenére továbbra is tiszteli Alonsót és úgy érzi, jól együtt tud majd dolgozni vele.

„Az első pillanattól kezdve jól kijövünk. Ez azért van, mert mindketten versengő alkatok vagyunk. Nem akarok mást, csak jó eredményeket, ez motivál. Utálok veszíteni, és ezt látom rajta is. Ez egy közös vonás, így könnyebb együtt dolgozni is. Mostantól az év végéig a McLaren legyőzésére fogunk összpontosítani. A negyedik helyen kell végeznünk. Az első hármast nem győzhetjük le, de közelebb kerülhetünk hozzájuk” – jegyezte meg bizakodóan.

Fernando Alonso és Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Otmar Szafnauer és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak