Musorujsag
Élő Eredmények
×

Öröm és megtiszteltetés, hogy az F1-ben lehet – Ricciardo nem akarja abbahagyni!

Öröm és megtiszteltetés, hogy az F1-ben lehet – Ricciardo nem akarja abbahagyni!

Speedcafe
Először szólalt meg Daniel Ricciardo, miután jövője központi témává vált, és felmerült, akár királykategóriás pályafutását is le kell zárnia. Az ausztrál ezekre a pletykákra reagálva kijelentette, továbbra is megtisztelőnek érzi, hogy az F1-ben lehet, és élvezi a versenyzést.

Már az év elején, Ricciardo gyenge szezonkezdését látva felmerült, a McLaren menesztheti rutinos versenyzőjét – erre az ügyvezető, Zak Brown is utalt, elhintve, vannak olyan opciók szerződésében, melyekre hivatkozva megszakíthatják együttműködésüket. A téma aztán egy időre háttérbe szorult, a nyári szünet elején azonban ismét felkapottá vált.

Történt ugyanis, hogy Oscar Piastri, akit az Alpine az Aston Martinhoz igazoló Fernando Alonso utódjának nevezett ki, jelezte, nem lesz a franciák versenyzője. A hírek szerint azért, mert megegyezett a McLarennel.

Ott pedig, amennyiben igazak a hírek, Ricciardo helyét venné át, aki ha az Alpine nem dob neki mentőövet, akár ki is szorulhat a mezőnyből. A szünet kezdete óta az ausztrál most először szólalt meg, és bár a Speedcafénak adott nyilatkozatában konkrétan nem beszélt a pletykákról, azt egyértelművé tette, elkötelezte magát az F1-es szereplés mellett.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Van itt pár dolog… még mindig úgy gondolom, hogy a versenyzésből táplálkozom, és még mindig hiszem, hogy az F1-hez tartozom és képes vagyok a jó teljesítményre. Ez pörget fel igazán, a sport iránti szeretet, és a tudat, hogy minden hétvégén ott lehetek a pályán” – magyarázta.

„A tavalyi monzai futam… egy héttel előtte senki sem jósolta volna (hogy nyerni fogunk), még én sem, szóval már csak az a gondolat is feldob, hogy bármikor lehetnek ilyen hétvégéink” – tette hozzá, majd kiemelte, túl azon, hogy a vezetés motiválja, továbbra is megtisztelőnek érzi, hogy a királykategóriában versenyez.

„Ez az egyik olyan sport a világon, amit csak 20 ember űz. Olyan ez, mint egy kis 0,001 százalékos csoport. Szóval már az is egyedülálló, hogy része lehetsz ennek a sportágnak, és ezt is imádom. Amiket itt átélek, csúcsélmények. Persze az ember kockázatot is vállal, ahhoz, hogy megnyerj egy futamot, mindent kockára kell tenned, akárcsak a csapatnak. Mentálisan és fizikailag is megerőlteted magad. Így elképesztően mámoros, és élvezetes lehet, ha jön a siker” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak