Musorujsag
Élő Eredmények
×

Toto Wolff ellenségképes trükkje

Toto Wolff ellenségképes trükkje

Motorsport-Total.com
Érdekes motivációs gyakorlatokkal próbálja fenntartani az ellenség legyőzésére való vágyat a Mercedes főnöke.

A Mercedes csapat főnöke meglehetősen intenzív testbeszéddel „kommentálja” az eseményeket az „irodájában” ülve a versenyek alatt. Van, hogy ujjal mutogat elégtételvétel után, de van, hogy fülhallgatót csapkod, amennyiben az ellenfél kerekedik felül.

A Motorsport-Total.com egy korábbi témát hozott fel újra a csapatvezetővel kapcsolatban, miután Valtteri Bottas motiválása kapcsán már lerántotta a leplet, hogyan építi a győzni akarást az „ellenségképpel”.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Wolff korábban azt mondta Bottasnak, hogy „Elhelyezhetsz egy fotót valakiről a naptáradban vagy az asztalodon, így valahányszor egy kicsit hiányzik a motivációd, csak ránézel erre a személyre” – vagyis a legyőzendő ellenfeledet inkább ellenségként kezelve a legyőzendő „tárgyként” tartja szem előtt, amivel plusz motivációs energiák szabadulhatnak fel.

Wolff büszke arra, hogy ez az „ellenségépítés” milyen remekül működik a csapatában:

„Mindenki szabadon megteheti ezt. Akikkel együtt dolgozom, azok között is látok efféle fotókat. Ez jó. Az ellenségépítés erős pszichológiai fegyver. Ami engem illet, én két fotót is hordok magamnál, ők vannak a háttérképemen. Egyiküknek sincs semmi köze a Forma–1-hez és a versenyzéshez, csak az üzlethez” – mesélte az osztrák a trükköt, amit, ha a Mercedes csapat utóbbi éveinek sikerét tekintjük, talán a legjobban működő motivációs trükk, amit valaha megismerhettünk.

Borítókép: Toto Wolff (Fotó: XPB)

További tartalmak