Musorujsag
Élő Eredmények
×

Wolff: Ha 2022 nagyon sz***ul alakult volna, Hamilton akkor is marad

Wolff: Ha 2022 nagyon sz***ul alakult volna, Hamilton akkor is marad

Motorsport-total
A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff határozottan cáfolta, hogy más versenyzőkkel is felvette a kapcsolatot, miután Lewis Hamilton 2021 végén vitatott körülmények között elbukta a bajnoki címet, az idei szezont pedig a vártnál gyengébb autóval kezdte.

Az előző hat-nyolc hónapban több alkalommal is központi téma volt a Mercedes hétszeres világbajnokának jövője: Hamiltonnal kapcsolatban először akkor merült fel, hogy szögre akasztja a bukósisakot, miután 2021 végén elbukta a bajnoki győzelmet a sokat emlegetett Abu-dzabi Nagydíjon, és hosszú hetekig nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Miután felbukkant és jelezte, folytatja pályafutását úgy tűnt, csitulhatnak a találgatások, a Mercedes gyenge kezdése kapcsán viszont újra felmerült, Hamilton idő előtt búcsúzhat, hiszen egy kicsit sem motiválja az, hogy a középmezőny élén kell harcolnia.

Egyes források szerint a csapatvezető, Toto Wolff már más versenyzőkkel is felvette a kapcsolatot, hogy adott esetben pótolni tudja Hamiltont. Noha egy csapatvezetőtől ez az óvatosság nem volna szokatlan, az osztrák kijelentette, semmi sem igaz ezekből a pletykákból, nem voltak kérdőjelek Hamilton jövője körül.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Ebből az egészből semmi sem igaz. Semmilyen kapcsolatban sem voltam más versenyzőkkel” – tette egyértelművé a Motorsport-totalnak nyilatkozó szakember, majd hozzátette, Hamilton akkor sem adta volna fel, ha 2022 még rosszabbul alakul.

„Ha a 2022-es év sz***ul is alakult volna, Lewis és én akkor is a csapatnál maradtunk volna a következő évben, ha más miatt nem is, legalább a remény elve miatt” – emelte ki Wolff, kinek csapata a nyári szünet előtti hetekben fejlődésnek indult, tehát a helyzet most már sokkal biztatóbbnak tűnik, mint néhány hónappal ezelőtt.

Persze az, hogy a győzelem egyelőre távolinak tűnik, továbbra sem tetszik a csapatnak. „Ez határozottan egy kellemetlen élmény. Decemberben a bajnoki címért harcoltunk, néhány hónappal később pedig olyan autónk van, ami esélytelen a bajnoki győzelemre” – jegyezte meg.

„Ennek ellenére Lewis folyamatosan a legpozitívabb csapattagok közé tartozott a belső megbeszéléseken” – tette hozzá, majd jelezte, a Mercedes gyorsan alkalmazkodott az új helyzethez, és panaszkodás helyett munkához látott. De tudják, időre van szükségük a javításhoz. „Nem lehet csak úgy megnyomni egy gombot és azt mondani, hogy oké, rendben van, semmi gond, majd megoldjuk” – fogalmazott Wolff.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Toto Wolff és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak