Musorujsag
Élő Eredmények

A franciák elismerték, nem lesz futamuk 2023-ban, a visszatérésen dolgoznak

A franciák elismerték, nem lesz futamuk 2023-ban, a visszatérésen dolgoznak

RaceFans
A Francia Nagydíj szervezői elismerték, futamuk nem szerepel a 2023-as versenynaptárban, de dolgoznak érte és bíznak benne, hogy 2024-ben visszatérhetnek, akár a sokat emlegetett rotációs rendszernek köszönhetően.

A Paul Ricard versenypálya (és ezáltal a 2008 óta hiányzó Francia Nagydíj) 2018-ban került vissza a királykategória menetrendjébe, visszatérése azonban úgy tűnik, tiszavirág életű volt, 2023-ban ugyanis ismét hiányozni fog a naptárból, miután az F1 vezetői nem hosszabbították meg a helyszín idén lejáró szerződést.

Ezt egy szerdai nyilatkozatban az F1 ügyvezetője, Stefano Domenicali jóformán megerősítette, amikor a 2023-as versenynaptár kapcsán megjegyezte, a francia futamot a következő szezonban nem fogják megrendezni.

Paul Ricard (Fotó: Haas)

Elhintette azonban, hogy a búcsú nem feltétlenül végleges, hiszen továbbra is tárgyalnak a szervezőkkel. Korábban pedig arról is beszélt, hogy adott esetben új pályára is vihetik a futamot (a szakember a nyári szünet előtt a francia Riviérán fekvő Nizzát jelölte meg lehetséges helyszínként, ahol utcai pályát létesíthetnek).

Megjegyzéseire a Francia Nagydíj szervezői is reagálta, közleményükben pedig jóformán elismerték, hogy 2023-ban nem lesz versenyük, viszont már dolgoznak a visszatérésen, és a rotációs rendszertől (egy másik helyszínnel felváltva, kétévente rendezhetnek futamot) sem zárkóznak el.

„Tudomásul vesszük Stefano Domenicali közelmúltbeli kijelentéseit, melyek a 2023-as versenynaptárból való kimaradással kapcsolatosak” – írták. „A 2022-es futam nagy sikere után a Francia Nagydíj, az F1 és minden további érdekelt együtt fog dolgozni azon, hogy az esemény a következő években is jelen legyen a naptárban, főleg egy rotációs rendszerben. Szeretnénk megköszönni minden támogatást ügyfeleinknek” – tették hozzá.

Fotó: Aston Martin
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak