Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bottas: Nem ilyen szülinapi ajándékra vágytam

Bottas: Nem ilyen szülinapi ajándékra vágytam

GMM
Noha úgy érzi, jó pontszerzési esélyt veszített, Valtteri Bottas eleresztett egy rövid, humoros megjegyzést korai – második körös – kiesése kapcsán, amire pont harmincharmadik születésnapján került sor.

Bár az időmérőn utolsó gyors körét feladva csak huszadikként végzett, Valtteri Bottas a tizenharmadik helyről vághatott neki a spái versenynek, kihasználva riválisai motorcserés büntetéseit. A futamnak tehát azzal a határozott céllal vágott neki, hogy pontot, pontokat szerez majd harmincharmadik születésnapján.

Ami a futamot illeti, az biztos, hogy nem emiatt marad emlékezetes a születésnapja, vasárnap ugyanis már a második körben kiesett, miután az Esteban Oconnal csatázó Nicholas Latifi megpördült, autója elcsípte Bottasét, aki kicsúszott és a kavicságyban ragadt.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

A leintést követően a finn, annak ellenére, hogy úgy érezte, jó esélyt bukott, humorosan kezdte nyilatkozatát. „Hát, nem ilyen születésnapi ajándékra vágytam” – jegyezte meg nevetve. „De remélem, azért szórakozhatok még egy kicsit, mielőtt elkezdtünk csak a jövő heti versenyre koncentrálni” – tette hozzá.

„Jó volt a tempónk, és egy ilyen vegyes rajtráccsal esélyünk lett volna egy jó eredményre, szóval csalódást keltő, hogy ilyen hamar befejeztem a futamot. Rosszkor voltam rossz helyen. Láttam, hogy Latifi megcsúszik, és csak annyit tehettem, hogy próbálom kikerülni az ütközést” – emlékezett vissza.

„Sajnos megpördültem a füvön és végül bennragadtam a kavicságyban. Próbáltam előre és hátra is menni, de nem tudtam megmozdulni” – magyarázta a finn, aki egy jó pontszerző sorozattal kezdte az évet, a Kanadai Nagydíj (azaz öt versenyhétvége) óta azonban sehogy sem akar összejönni neki az újabb egységeket érő eredmény.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak