Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ez volt Bottas eddigi legnehezebb hétvégéje – idén

Ez volt Bottas eddigi legnehezebb hétvégéje – idén

F1
Az Alfa Romeo rutinos versenyzője, Valtteri Bottas a műszaki hiba miatti kieséssel végződő Holland Nagydíj után az ígéretesen kezdődő 2022-es szezon eddigi legnehezebb hétvégéjének nevezte a zandvoortit.

Biztatóan kezdődött a 2022-es évad Bottas és az Alfa Romeo számára: a tapasztalt finn az első futamokon rendszeresen ott volt a pontszerzők között, sőt, többször a középmezőny legjobb pozícióiért harcolt. Az idény félideje körül azonban – a csapat szempontjából – ijesztően visszaesett az autó teljesítménye.

Eközben a műszaki hibák – melyek az első félévben is megnehezítették a dolgukat – száma nem csökkent. Ennek az „elegynek” köszönhetően az Alfa Romeo hat hétvége óta nem tudott világbajnoki egységet szerezni.

Az utóbbi két hétvége ráadásul különösen nehéz volt az istálló és Bottas számára, aki Spában és Zandvoortban is kiesett az időmérő első szakaszában (ezelőtt zsinórban 148-szor tovább tudott jutni onnan), a futamon pedig nem is volt esélye a pontszerzésre. Ezek után nem meglepő, hogy a holland hétvége után igencsak csalódottan értékelt.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Ez abszolút így van” – nyilatkozta az F1 hivatalos oldalának, amikor arról faggatták, a zandvoorti volt-e az év egyik legnehezebbje. „Időmérős tempó tekintetében szerintem a legnehezebb volt. A verseny legalább egy kicsit jobb volt. Ez is egy olyan hétvége, amiből tanulni kell.”

„Nagyon nehéz futam volt, de a tempónk egy kicsit azért jobb volt, mint az időmérőn, így legalább a középmezőnyben csatázhattam, ami pozitív volt. A kiesés nagyon balszerencsés volt, a célegyenesben kezdtem erőt veszíteni. Volt egy kis lángolás is, meg egy eléggé aggasztó hang a motorból, mielőtt leállt volna. Szóval majd meglátjuk” – tette hozzá.

A csapattárs, Csou Kuan-jü is hasonlóan értékelt, már ami a teljesítményt és az eredményeket illeti. „Eléggé kemény hétvége volt ez a csapat számára. Mindenkinek oda kell tennie magát, és meg kell próbálnunk javulást elérni Monzáig. Volt már vagy négy futam, amin egyértelműen küszködtünk. Keményen kell dolgoznunk, és meg kell próbálnunk elérni azt a szintet az autóval, amin a szezon elején voltunk.”

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak