Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton Bottast dicséri, akivel még mindig jóban van

Hamilton Bottast dicséri, akivel még mindig jóban van

GMM
A Mercedes klasszisa Lewis Hamilton úgy véli, korábbi csapattársa, Valtteri Bottas kiváló munkát végez az Alfa Romeónál, ami pedig kettejük korábbi jó kapcsolatát illeti, a brit állítja, az továbbra semmit sem változott.

A finn és a brit kettőse öt konstruktőri világbajnoki címet szállított a Mercedesnek 2017 és 2021 között, mielőtt Bottasnak új csapat utána kellett néznie (a csillagosok úgy döntöttek, inkább a fiatal George Russellt alkalmazzák). Ez a csapat az Alfa Romeo lett, ahol vezérpilótaként szerepelhet, és többször elmondta, élvezi is új szerepkörét, és azt, hogy hosszú távon számítanak rá.

Rosszul persze a Mercedesnél sem érezte magát, csapattársával, Hamiltonnal például saját elmondása szerint nagyon jól kijött. Ezt a brit is megerősítette, amikor tavaly úgy fogalmazott, Bottas volt az eddigi legjobb márkatársa.

Hamilton most, Bottasszal kapcsolatban arról beszélt, érzése szerint a finn remekül teljesít új csapatánál, kettejük baráti kapcsolata pedig továbbra is fennáll. „Valtterivel valóban nagyon közel állunk egymáshoz. A legtöbb futamra együtt utazunk, szóval sok időt töltünk együtt. Mindig beszélgetünk ilyenkor” – kezdte.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Hálás vagyok, hogy ez a barátság folytatódott, mert tényleg csodás éveket töltöttünk együtt csapattársakként, és nagyon tiszteljük egymást” – emelte ki a hétszeres világbajnok (aki címei közül négyet Bottas márkatársként szerzett).

„Nagyon-nagyon örülök, hogy a csapata ilyen jól kezdte az évet. A GP2-es bajnoki címemet Frédéric-kel (Vasseur – az Alfa Romeo csapatvezetője) nyertem meg, szóval tudom, milyen jó munkát tud ő is végezni. Komoly potenciál van a csapatban. Nagyon jó az infrastruktúrájuk, izgatott vagyok a jövőjük miatt. Csinálnak valamit az Audival? Azt nem tudom” – magyarázta.

„Eléggé hullámzó az évük most, de Valtteri remek munkát végez. Szerintem mindkét versenyzőjük jól teljesít, figyelembe véve azokat a kihívásokat, melyekkel mind szembesülünk ezekkel az autókkal. Izgatott vagyok a jövőjük miatt” – zárta gondolatát.

Borítókép: Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak