Musorujsag
Élő Eredmények

Magnussent nem izgatja, ki lesz a csapattársa

Magnussent nem izgatja, ki lesz a csapattársa

F1
A Haas dán versenyzője, Kevin Magnussen kijelentette, nem igazán foglalkozik azzal, ki lesz a csapattársa a következő szezonban. Ami a jelenlegi márkatársat, Mick Schumachert illeti, ő véleménye szerint jó munkát végez az alakulatnál.

Eredetileg a nyáron született volna döntés Mick Schumacher jövőjéről, a Haas azonban kitolta a határidőt. Ezalatt Daniel Ricciardo is elérhetővé vált, sőt állítólag Nico Hülkenberg is felkerült a listára, miközben a Ferrari Antonio Giovinazzi (ő két szabadedzést is kap a 2022-es szezonban) alkalmazásáért lobbizik.

Bőven van tehát jelölt és érdeklődő a tavaly óta sokat fejlődő amerikai csapat szabad versenyzői ülésére. Ami a másik ülést illeti, Kevin Magnussen sorsa biztosítottnak tűnik, ő maga pedig elárulta, nem igazán vonódott bele a csapattárs kiválasztásának folyamatába.

„Az, hogy milyen versenyzőre van szükségünk, nyilvánvaló” – jelentette ki Monzában, amikor a 2023-as felállásról kérdezték. „Természetesen gyors versenyzőre van szükségünk, olyan pilótára, aki következetesen teljesít, pontokat gyűjt és segíti a csapat fejlődését. Most én és Mick vagyunk itt, és szerintem nem megy rosszul a csapatnak.”

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

„Szóval nincs határozott véleményem. Ennek a kérdésnek a rendezése Günthernek (Steiner) valamint a vezetőségnek a feladata. Én nem azért vagyok itt, hogy spekuláljak, vagy belekeveredjek ebbe a folyamatba. Nem igazán van véleményem erről. Mick szerintem jó munkát végez” – magyarázta.

Ami a jelent illeti, a Haas négy hétvége óta nem tudta beverekedni magát a pontszerzők közé, Magnussen pedig nem a most következő Olasz Nagydíjtól vár áttörést, hiszen a pálya – akárcsak az előző belga és holland – nem fekszik az autójuknak. „Az elvárásaink most egy kicsit alacsonyabbak. Nincs olyan szuperalacsony leszorítóerős konfigurációnk, amit itt használnánk” – kezdte.

„Bakuban például még versenyben voltunk a futamon is, azt hittem, ott pontot is szerzünk. Motorhiba miatt nem tudtam befejezni a futamot, de a pontzónában voltam. Ez egy kicsit váratlan volt az ottani csomaggal, szóval remélem, most is meg tudjuk csinálni. De azzal a konfigurációval, amivel megyünk, nem ez a kedvenc pályánk” – zárta gondolatát.

Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak