Musorujsag
Élő Eredmények

Norris meglepő ítélete: A monzai volt az egyik legjobb versenyem

Norris meglepő ítélete: A monzai volt az egyik legjobb versenyem

RacingNews365
Hiába a döcögős rajt és az átlagosnak tűnő versenyeredmény (hetedik lett), a McLaren pilótája, Lando Norris úgy érzi, több szempontból is az olaszországi volt az egyik legjobb Forma–1-es futama.

A McLaren versenyzője a motorcserés büntetések miatt a harmadik helyről vágott neki a monzai futamnak, gyenge rajtja miatt azonban több pozíciót is veszített és beragadt a csapattárs, Daniel Ricciardo vezette DRS-vonatba. Emiatt elnyújtották első etapját, bízva abban, hogy ezzel a húzással visszanyernek néhány pozíciót – cseréje azonban a vártnál lassabb volt.

Kiállása után gyorsan pozíciót veszített Lewis Hamiltonnal szemben, amit később már nem tudott visszanyerni, a futam ugyanis biztonsági autó mögött ért véget. Norris tehát „csak” hetedik lett Monzában. Ez az idei McLarennel, a jó rajtpozíció tükrében nem tűnik kiemelkedőnek.

Sőt, a leintés után maga Norris is elismerte, eredménye lehetett volna jobb, vezetés szempontjából mégis az olaszországit tartja egyik legjobb F1-es futamának. „Ami a türelmet és a vezetést illeti, ez volt az egyik legjobb versenyem a Forma–1-ben” – mondta a RacingNews365-nek. „Idén ez volt a legjobb futamom, ez egyértelmű, de majdnem az F1-es pályafutásom során is.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Nem érzem, hogy a hetedik helyezés sokat érne, ahhoz képest, amit elértem, de ilyen az élet. Ez most már így történt, ebből is tanulunk és tovább fogunk lépni. Ötödikként kellett volna végeznem, szóval kicsit csalódott vagyok” – magyarázta.

„A rajt rendkívül rossz volt, de semmit sem tehettem ellene, rosszak voltak a beállítások. A rossz kiállás valószínűleg egy pozícióba került Lewisszal szemben. Megelőzött volna, vagy sem? Valószínűleg igen, de legalább lett volna egy esélyünk a versenyzésre. Talán a biztonsági autóig kitartottam volna, így meglett volna az ötödik hely, de hetedikek lettünk” – mondta.

Ami a hibás rajtbeállításokat illeti, kiemelte, az egyperces jelzés után már semmit sem tudott változtatni, és a McLaren is jelezte neki, hogy lassabb indulásra kell számítania. „A rajtbeállításoknak adottnak kell lenniük, nem tudsz változtatni rajtuk, miután megkaptad az egyperces jelzést. Nem változtathatsz, szóval semmit sem tehettem volna. Elmondták ezt, és rosszra számítottam. Amikor kialszanak a lámpák, reagálni akarsz, és úgy érzed, azonnal indulni kell. Sosem történt még ilyen, és valószínűleg nem is fog. Lekopogom” – zárta gondolatát.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak