Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bottas: A szünet alatt évekig azon gondolkodtam, lesz-e folytatás…

Bottas: A szünet alatt évekig azon gondolkodtam, lesz-e folytatás…

Crash
Az Alfa Romeo versenyzője, Valtteri Bottas továbbra is élvezi, hogy csapatának vezérpilótája lehet, és boldog, hogy hosszabb távú szerződést kapott, ezért nem kellett aggódással töltenie a nyári szünetet, mint az előző években.

A rutinos finn a 2022-es szezon előtt és alatt is többször elmondta, bár egy élcsapattól került az egyik üldözőhöz, élvezi az új évadot és jelenlegi helyzetét is, hiszen az Alfa Romeónál vezérként számítanak rá, de ami még ennél is jobban imponál neki, hosszú távon is vele képzelik el a jövőjüket. Elmondta, vele korábban ilyen még nem történt.

Hiszen a Mercedesnél és korábban a Williamsnél is egy-egy éveket hosszabbítottak vele, az pedig, hogy jövője bizonytalan, teljesítményére is kihatott, mivel nem tudott csak és kizárólag a versenyzésre koncentrálni.

Most kiemelte, az Alfa Romeónál a nyári szünetet is jobban élvezte, hiszen nem kellett a folytatással kapcsolatos egyeztetésekkel foglalkoznia, csak a feltöltődéssel. „Az augusztusi szünetben sok éven át azon gondolkodtam, lesz-e helyem jövőre, van-e még számomra folytatás” – fogalmazott, majd kiemelte az is felfrissítette, hogy új környezetben dolgozhat.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Mindenképpen szükségem volt valami újra, új környezetre, új célokra, arra, hogy új emberek vegyenek körül” – magyarázta a finn, aki ezt a váltást Forma–1-es debütálásához tudná hasonlítani, akkor volt ugyanis legutóbb annyira izgatott, mint most.

Ismét megemlítette, öröm számára, hogy a csapat folyamatosan figyeli visszajelzéseit és adnak is arra, amit mond. „Nagyon érdekes, hogy bevonódhatok a csapat munkájába, részt is vehetek benne és elmondhatom a véleményemet is. Élvezem ezt, és egyben ez újdonság is számomra, korábban ugyanis még nem tapasztaltam ilyet” – mondta.

Ami az eredményeket illeti, 2022 remekül indult Bottas és az Alfa Romeo számára: folyamatosan ott voltak a középmezőny elejében, és több versenyen is értékes pontokat gyűjtöttek. Az idény második felére viszont visszaesett a csapat teljesítménye; Bottas legutóbb Kanadában szerzett pontot.

A finn azonban továbbra is bízik abban, hogy visszatérhet még a pontzónába, és az olaszországi teljesítményt is biztatónak tartja, a tempóval ugyanis elégedett volt; úgy érzi, pontot csak azért nem szerzett, mert autója megsérült a verseny elején. „Most egyértelmű, hogy jobbak voltunk, de a sérülés megnehezítette a dolgom. De legalább Csou (Kuan-jü) pontot szerzett a csapatnak. A szezon utolsó felének újult erővel vágunk majd neki. Tudom, hogy képesek vagyunk a pontszerzésre, és a mostaninál erősebb formában zárnám a szezont” – jelezte.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak