Musorujsag
Élő Eredmények
×

Új név az Alpine jelöltjei között – ő is autóba ül a hungaroringi „válogatón”?

Új név az Alpine jelöltjei között – ő is autóba ül a hungaroringi „válogatón”?

Autosport
Újabb névvel bővült az Alpine által a Hungaroringre szervezett „versenyzőválogató” névsora. A Haas ülésére is esélyesként emlegetett Antonio Giovinazzi is autóba fog ülni.

Fernando Alonso távozott, Oscar Piastri távozott, Esteban Oconnak pedig továbbra sincs meg a 2023-as csapattársa. Miközben az Alpine első számú kiszemeltjeként Pierre Gaslyt emlegetik, a francia megszerzésének esélye egyelőre nem túl nagy, tekintve, hogy az FIA aligha fog szuperlicencet adni potenciális Alpha Tauri-s helyettesének, Colton Hertának.

Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke elárulta, egy 14 nevet tartalmazó listát állítottak össze azon versenyzőkből, akik szóba jöhetnek náluk a következő szezonra. E listán az elmúlt hetek találgatásai alapján szerepelhet Nyck de Vries, Jack Doohan, Nico Hülkenberg, egyes (optimista?) források szerint Mick Schumacher és talán Daniel Ricciardo neve is.

A héten híre ment, hogy az enstone-i csapat a Szingapúri Nagydíjig hátralévő két hétben a Hungaroringen egy külön tesztet is szervez, amolyan válogatóként, melyen egyszerre több jelöltjüket is pályára küldik majd. Nyck de Vries és Jack Doohan szereplését több forrás is megerősítette, ahogy Colton Hertáét is, aki viszont nem az Alpine listáján szerepel, csupán a Red Bull kérésére ülhet a 2021-es F1-es Alpine-ba.

Az Autosport értesülése szerint e versenyzőkhöz most egy újabb jelölt is csatlakozott: Antonio Giovinazzi. Ez már csak azért is meglepő, mert az olasz továbbra is a Ferrari támogatottja, és eddig a Haas ülésére emlegették esélyesként. Giovinazzi Monzában az első szabadedzést az amerikaiak autójával teljesítette, és Austinban vár még rá egy további gyakorlás velük. A hírek szerint azonban amennyiben az Alpine-nál lehetősége nyílik, úgy a Ferrari hajlandó elengedni őt, hogy állandó ülése legyen az F1-ben.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

Giovinazzi Monzában egyértelművé tette, az F1-es visszatérés a célja. „Itt akarok lenni jövőre, ez nem titok. De nem rajtam múlik. Meglátjuk, mit tehetünk. Egyelőre arra összpontosítok, hogy jó munkát végezzek ezen a két szabadedzésen. Az egyik már letudva, vár még rám egy” – fogalmazott.

Laurent Rossi, az Alpine ügyvezető igazgatója Monzában elismerte, az általuk pártfogolt Doohan előléptetése is egy lehetőség, ám hangsúlyozta, elsősorban tapasztalt versenyzőt keresnek, akivel továbbfejlődhetnek. „Olyasvalakit kell találnunk, aki képes egyből pontokat szerezni. Ez alapvetően az idősebb versenyzők felé irányít bennünket, de fontos, hogy képes legyen velünk együtt fejlődni. Ezek tehát a jelenlegi követelmények” – mondta a francia, kiemelve, a versenyzőkereséssel Szafnauert bízta meg, aki várhatóan teszteken is próbára fogja tenni a jelöltjeiket.

A héten felröppent egy olyan pletyka is, hogy az Alpine tesztjén Mick Schumacher is részt vesz. Ez több forrás szerint is megalapozatlan híresztelés. A Motorsport-Total  szerint a német garantáltan nem lesz résztvevője a kérdéses gyakorlásnak.

Borítókép: Fotó: XBP

További tartalmak