Musorujsag
Élő Eredmények
×

Aston Martin: Vettel egy gép, a nagybetűs profi

Aston Martin: Vettel egy gép, a nagybetűs profi

Autosport
Hiába a visszavonulása, Sebastian Vettel hozzáállása mit sem változott az Aston Martin szerint a búcsúzás tudatától.

Viszonylag korán, már a nyári szünet előtti Magyar Nagydíjon bejelentette Sebastian Vettel, hogy a 2022-es szezon végén szögre akasztja a bukósisakját, és elköszön az F1-től. Tekintve, hogy csapata, az Aston Martin a középmezőny második felében tengődik, az autóját pedig már nem fejleszti, azt gondolhatnánk, hogy már nemigen maradt motivációja a hátralévő versenyekre, ám mint azt a silverstone-i istálló teljesítményigazgatója, Tom McCullough elárulta, Vettelen egyáltalán nem érződik, hogy hamarosan búcsúzik.

„Ő a nagybetűs profi, szóval nemet mondanék erre” – felelte a kérdésre, lát-e bármilyen változást Vettelnél a bejelentés óta.

„Talán egy kicsit nyugodtabb legbelül, de nem látom ezt a mérnöki eligazításokon és azon, ahogyan vezet. Sebastian egyfajta gép, ha a munka területét nézzük.”

Ezt nemrég Vettel csapatfőnöke, Mike Krack is megerősítette, aki elárulta, még mostanság is tippeket adott a mérnököknek, miken kéne változtatniuk a 2023-as autón, holott azt már nem is ő fogja vezetni.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

McCullough igazán élvezte a munkát Vettellel.

„Nagyon figyelmes, nagyon erős a mérnöki területen, és sokat adott a csapatnak a működési módunk és a szemléletmódunk szempontjából is. Nagyon kíváncsi elme, öröm vele dolgozni. De azt is tudja, hogyan kell lelkesíteni a csapatot. Szóval igazán kellemes élmény vele dolgozni, és emiatt várom már az utolsó pár versenyünket is.”

Hogy ugyanilyen jó lesz-e a Vettel helyére érkező Fernando Alonsóval is, az majd elválik. McCullough mindenesetre nem aggódik. „Látjuk, milyen munkát végez az Alpine-nal hétről hétre. Nagyon várjuk már, hogy megérkezzen a csapatunkhoz, és lássuk, mit tanulhatunk tőle, illetve hogyan segíthetné a fejlődésünket.”

A szakember reméli, jobb eredményeket érhetnek el a spanyollal, mint Vettellel. „Reméljük, hogy a jövőben valamivel versenyképesebbek leszünk. Az egyes csapatok között viszont gyakran csak pár tized a különbség. Az számít, hogy amikor számít, kinek áll össze minden” – mondta a középmezőny szoros küzdelmeiről.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak