Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sainz: Verstappen szezonja nagyon erős, megérdemli

Sainz: Verstappen szezonja nagyon erős, megérdemli

RaceFans
A korábbi csapattárs, Carlos Sainz úgy érzi, Max Verstappen teljes mértékben megérdemli idei sikereit, hiszen egész évben meggyőzően teljesít, és még akkor is talpra tud állni, ha nagyritkán hibát vét.

A Red Bull klasszisa hat futammal a szezon vége előtt 116 ponttal vezeti a bajnoki tabellát Charles Leclerc előtt, a jövő hét végén, Szingapúrban tehát máris előfordulhat, hogy megszerzi a világbajnoki címet. Hamar felteheti tehát a koronát 2022-es szezonjára, melyben a döcögős kezdés után az ellenfél hibáit remekül kihasználva egyenesen száguld a duplázás felé.

Teljesítményét az utóbbi hetekben több szakértő és ex-versenyző is komoly dicséretekkel illette, az első „meccslabda” (vagyis az első hétvége, amikor lezárhatja a bajnoki csatát) előtt pedig a korábbi Toro Rossó-s csapattárs, Carlos Sainz is elismerően beszélt róla.

Carlos Sainz és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Szerintem nagyon erős szezonja volt” – jelentette ki a spanyol. „Nagyon keveset hibázott, és amikor hibázott – Spanyolországban ugyanott pördült meg, mint én, és Magyarországon is kicsúszott – akkor talpra tudott állni a rontások után, és tovább ment, hogy nyerjen” – tette hozzá, majd kiemelte, ezt tartja Verstappen legnagyobb erősségének az idei évben.

„Szerintem ez jelentette a legnagyobb különbséget (hogy talpra tudott állni). Azokon a napokon is sikerült talpra állnia, amikor talán egy kicsit rosszabbul ment, és még ilyenkor is sikerült megszereznie a győzelmet” – mondta.

Végül elmondta, a teljesítményét valamint csapata, a Red Bull teljesítményét látva neki, ellenfélként is el kell ismernie, hogy a holland megérdemli a sikereket. „Az első három futam után szuper volt a megbízhatóságuk is, és ha mindent összeadunk, akkor hihetetlen szezonja van, és szerintem megérdemli. Ő is különlegesen erős munkát végez versenyzőként” – húzta alá.

Carlos Sainz és Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak