Musorujsag
Élő Eredmények
×

Főnöke szerint Stroll nem tart Alonsótól

Főnöke szerint Stroll nem tart Alonsótól

F1i
Hiába kell a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso mellett helyt állnia, Lance Stroll az Aston Martin csapatvezetője szerint nem tart attól, hogy a mezőny egyik legelismertebb versenyzője lesz a márkatársa.

A kanadai versenyzőt debütálása óta folyamatosan kritizálják azzal, hogy csak édesapja anyagi támogatása miatt lehet még a mezőnyben (Lawrence Stroll a Williamsnél komoly befektető, most az Aston Martinnál csapattulajdonos), noha az elmúlt években több alkalommal is sikerült néhány kiugró eredményt szállítania.

Vizes körülmények között például általában jól teljesít, egy-egy kaotikus futam után pedig a Williamsszel majd a Racing Pointtal (ma Aston Martin) is tudott dobogós helyezést szerezni. Kétségtelen azonban, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso magasabb szintet képvisel.

Stroll főnöke, az Aston Martint irányító Mike Krack viszont jelezte, a fiatal pilóta ennek ellenére sem tart új csapattársától. Példaként azt hozta fel, hogy a kanadai a négyszeres bajnok Sebastian Vettel mellett is helyt állt. „Az emberek alábecsülik Lance-t, azt hiszik, csak azért van itt, mert az édesapja a csapat tulajdonosa. De nem véletlenül teljesítesz jól egy négyszeres bajnok mellett és nyersz annyi juniorszériában, mint ő” – emelte ki a szakember.

Mike Krack (Fotó: XPB)

„Fontos megjegyezni, hogy Lance-nek sosem volt igazán jó autója a Forma–1-ben, nem volt olyan versenyautója, amivel megmutathatta volna, mire képes, amiben valójában kamatoztatni tudja a tehetségét” – folytatta.

Kiemelte, érzése szerint Stroll jövőre meglep majd néhány kritikust is, amikor helyt áll a mezőny egyik legjobbjának tartott Alonso mellett. „Amikor Sebastian csatlakozott a csapathoz, azt mondták, Lance-nek esélye sem lesz ellene, de hihetetlenül jól teljesített egy négyszeres bajnok mellett. Szorosan egymás mellett voltak” – mondta.

„Most is ugyanezt mondják, amikor Fernando csatlakozik a csapathoz. De várjuk ki a végét, lehet, hogy Lance meglep néhány embert. Nem tudom, Fernando alábecsüli-e őt. Biztos nem tart attól, hogy egyforma autóval küzdenek majd, de ha már itt tartunk, egyik versenyzőtől sem tart. Tisztelet van közöttük. Sok éve ismerik már egymást, versenyeztek már egymás ellen, és Fernando tudja, milyen kvalitásokkal rendelkezik Lance” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak