Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: Cunoda az Alpha Tauri versenyzője marad

Hivatalos: Cunoda az Alpha Tauri versenyzője marad

Alpha Tauri
A fiatal japán most már nyugodtan készülhet harmadik szezonjára.

A Red Bull juniorprogramjában edződő Cunoda villámgyorsan F1-es versenyzővé vált, miután elhagyta hazája versenyszériáit: az F3-ban és az F2-ben is csak egy szezont töltött, mielőtt főnökei úgy döntöttek, bedobják a mélyvízbe. Újoncéve a komoly várakozások után meglehetősen kettősre sikerült, nehezen vette ugyanis fel az F1 ritmusát.

Azt követően azonban, hogy az Alpha Tauri főhadiszállása mellé költöztették, és elkezdte sokkal komolyabban venni feladatait (mint kiderült, kezdetben ezzel voltak gondok), látványos fejlődésnek indult, ami főnökei szerint azóta is tart.

Bár a csapat 2022-es autója jóval gyengébb elődjénél, az kívülről is jól megfigyelhető, hogy Cunoda egyre többször fel tudja venni a harcot rutinos csapattársával, Pierre Gaslyval. Ezzel főnökeit is sikerült meggyőznie, akik 2023-ra is bizalmat szavaztak neki – hogy marad az istállónál, azt hivatalosan csütörtök reggel jelentették be.

Cunoda Juki (Bearne / XPB Images)

„Hatalmas köszönettel tartozom a Red Bullnak, a Hondának és az Alpha Taurinak, amiért továbbra is lehetőséget adnak nekem arra, hogy az F1-ben versenyezzek” – kommentálta a hosszabbítást a fiatal versenyző. „Mióta tavaly Olaszországba költöztem, hogy közel legyek a gyárhoz, teljesen a csapat részének érzem magam, és boldog vagyok, hogy jövőre is velük versenyezhetek.”

„Természetesen még a 2022-es szezon is tart, és benne vagyunk a középmezőnyben zajló csatában, szóval most teljes mértékben arra koncentrálok, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el és aztán várjuk majd az új szezont” – tette hozzá.

„Azt már tavaly, az érkezésekor láthattuk, hogy Juki nagyon tehetséges, az idei szezonban pedig nagyon sokat fejlődött” – emelte ki a csapatvezető, Franz Tost. „Az utóbbi időben mutatott tempója jelzi, gyorsan fejlődik, ezzel pedig bizonyítja, hogy megérdemli az F1-es ülést. A 2022-es szezon hátralévő versenyein is erős teljesítményt várok tőle.”

„Ahogyan azt sokszor elmondtam már, szerintem egy versenyzőnek legalább három évre van szüksége ahhoz, hogy teljesen belezáródjon az F1-be, ezért örülök, hogy még kapott időt arra, hogy megmutassa, mi rejlik benne. Emellett az is Dr. (Helmut) Marko és a juniorakadémia mellett szól, hogy felemelhetjük ezeket a fiatal versenyzőket és képesek vagyunk tovább fejleszteni őket. Jukival együtt szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak, az Alpha Taurinak és a Hondának a folyamatos támogatásért, és azért, hogy még egy évig velünk maradhat” – zárta gondolatát a rutinos szakember.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak