Musorujsag
Élő Eredmények
×

Horner Ricciardót választaná – ha az Alpine főnöke lenne

Horner Ricciardót választaná – ha az Alpine főnöke lenne

Beyond the Grid
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner a rutinos Daniel Ricciardót választaná 2023-ra, amennyiben ő irányítaná az Alpine F1-es alakulatát, érzése szerint ugyanis az ausztrálnak csak egy kis környezetváltozásra, egy új kihívásra van szüksége.

A nyolcszoros futamgyőztes két gyenge szezon után, 2022 végén távozik a McLarentől, és a jelenlegi hírek alapján nincsenek komoly ajánlatai a következő szezonra; az tűnik legvalószínűbbnek, hogy jövőre tartalékos lesz valahol, majd 2024-ben megpróbál visszatérni a mezőnybe. Nemrég ő maga is elismerte, nem tartja lealacsonyítónak ezt a szerepkört.

Papíron a Haasnál, a Williamsnél és az Alpine-nál lenne még hely számára, az utóbbi alakulat kapcsán pedig még a nyáron felmerült, Ricciardo vissza is térhet, annak ellenére, hogy 2020-ban viharos körülmények között távozott.

Azóta viszont egyáltalán nem kerül szóba, ha a francia istálló jelöltjeiről van szó. Ricciardo korábbi főnöke, Christian Horner az ausztrál helyzete kapcsán kijelentette, az Alpine helyében ő lecsapna a rutinos pilótára. Személy szerint pedig bízik abban, hogy a Red Bull korábbi versenyzője a mezőnyben maradna, mert hiszi, javíthat formáján.

Christian Horner (Fotó: XPB)

Kár, hogy menesztik” – mondta a Beyond the Grid podcastben. „Remek személyiség és nagyszerű, nagyszerű versenyző. Nyilvánvaló, hogy most elveszítette az útját, de jó lenne, ha továbbra is a sportágban maradna” – tette hozzá.

„Őszintén, én szerződtetném az Alpine helyében. Ismerik néhány szezonnal korábbról, és az utolsó közös évükben nagyszerűek voltak együtt, dobogós helyezéseket is szereztek. Ő egy olyan srác, akit szerintem újra fel lehetne építeni. Ez most egy rossz tapasztalat volt számára, és néha vissza kell gondolnia pár velünk teljesített futamra, néhány győzelemre, dobogós helyezésre és lenyűgöző előzésre. Biztosra veszem, hogy ezek még mindig ott vannak benne” – magyarázta.

„Csak egy kis újraindításra van szüksége” – folytatta, majd kiemelte, Ricciardónak az önbizalmát is vissza kell nyernie. „Mint minden sportban, az önbizalom itt is fontos, és valamilyen okból kifolyólag nem érezte az autót, két szabályrendszerben sem. Ez valószínűleg csorbította az önbizalmát. De még mindig rátermett versenyző, és nem felejtette el, hogyan kell teljesíteni. Szóval az ő kedvéért is bízom benne, hogy lehetőséget kap, és ott lesz a rajtrácson jövőre is” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak