Musorujsag
Élő Eredmények
×

Jövő kedden bejelent valamit az Alfa Romeo

Jövő kedden bejelent valamit az Alfa Romeo

Alfa Romeo
Az Alfa Romeo közösségi oldalain jelezte, szeptember 27-én bejelentés várható az istállótól, ennél több információt azonban nem osztottak meg a nyilvánossággal. Találgatások persze már most vannak a szándékaikkal kapcsolatban.

Csütörtök délelőtt rövid bejegyzéssel jelentkezett az Alfa Romeo F1-es alakulata, üzenetük viszont teljesen egyértelmű volt: szeptember 27-én valamit be fognak jelenteni. Egy sejtelmes megjegyzést viszont még hozzáfűztek rövid posztjukhoz: utaltak arra, hogy történelmet szeretnének írni. Ebből talán arra következtethetünk, komolyabb bejelentéssel készülnek.

Leggyakrabban két téma merült fel a lehetséges témákkal kapcsolatban: az egyik az, hogy az istálló az Audi érkezését jelenti majd be, az ugyanis már eldőlt, hogy a németek 2026-ban beszállnak a királykategóriába.

Fotó: Audi

Az is eldőlt már, hogy az Alfa Romeo 2023 végén távozik a Saubertől, papíron tehát megnyílhat az út az Audi előtt. Azt pedig több megbízható forrás is megírta már, hogy a karikások komoly tárgyalásokat folytattak a csapattal a 2026-tól kezdődő együttműködésről. Nem tűnik tehát elképzelhetetlennek, hogy jövő héten erről érkezik hivatalos információ.

Másik népszerű felvetés, hogy a csapat 27-én megerősíti, hogy kínai újonca, Csou Kuan-jü 2023-ban is náluk versenyez. Azt, hogy elégedettek a fiatal pilóta első évével, a vezetők többször elmondták már, és nem igazán merült fel más versenyző neve 2023-mal kapcsolatban.

A hírek és nyilatkozatok alapján az Audi és Csou bejelentése is elképzelhetőnek tűnik, de szóba jöhet még egy komolyabb szponzor, vagy partner érkezésének a bejelentése, ahogyan (az elmúlt időszak tanúságai alapján) az is, hogy egy kisebb projektet ismertetnek majd, aminek a mai „bejelentéssel” generálnak hírverést.

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak