Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris: Első számú? Az embereknek fogalmuk sincs…

Norris: Első számú? Az embereknek fogalmuk sincs…

Motorsport-Magazin
Nem tetszik Lando Norrisnak, hogy egyesek arról találgatnak, előnyben részesíti őt a McLaren. Szerinte sokan teljesen el vannak tévedve e téma kapcsán.

Az együtt töltött bő másfél szezonjuk során Lando Norris egyértelműen Daniel Ricciardo fölé nőtt a McLarennél. Miközben az ausztrál nyilvánvalóan gondokkal küzd Wokingban, felmerült, hogy talán nem csak az autóval kapcsolatos nehézségek hátráltatják, hanem az is, hogy a McLaren a saját nevelésű versenyzőjét, az egy éven belül kétszer is új szerződést kapó Norrist részesíti kedvezőbb bánásmódban.

Ez, vagyis hogy Norris első számú lehet Wokingban, Oscar Piastri érkezése kapcsán is előjött, ám a brit nem örül az efféle találgatásoknak. „Ezt a témát túlértékelik. Túl sokszor látom ezt a témát, hogy valaki csak ezzel a versenyzővel törődik, és a másik egyáltalán nem érdekli őket. Ez nemcsak nálunk van meg, más csapatoknál is.”

„Tetszik, amikor az emberek úgy gondolják tudják, miről beszélnek, miközben fogalmuk sincs a valóságról. Van, hogy a realitás éppen ennek az ellentéte.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

Norris kiemelte, a McLarennél teljes az összhang a csapaton belül, Ricciardóval is. „Minden egyes verseny előtt van egy megbeszélésünk, amin végigvesszük, hogyan dolgozhat együtt a csapat. Ez éppen arról szól, hogyan dolgozzunk együtt nem első és második számúként. Daniel bizonyos helyzetekben segíthet nekem, és olykor én is segíthetek neki. Minden hétvégén lefolytatjuk ezt a párbeszédet. Ez éppen az ellenkezője az első és második számú szereposztásnak. Itt arról van szó, hogy egységesen jobban működhetünk, és jobb eredményt érhetünk el.”

A brit szerint az egyenlőség a technikai feltételekben is megvan náluk. „Senki sem élvez elsőbbséget. Én az egyik hétvégén kapok új elemet, Daniel pedig a következőn. Ez teljesen igazságos. Talán más csapatok másképpen működnek, más módszerekkel. De ami minket illet, nálunk egyáltalán nem ez a helyzet.”

Borítókép: Daniel Ricciardo és Lanco Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak