Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ha egy kicsit is jobban csinálja, még harcban lenne a Ferrari Sainz szerint

Ha egy kicsit is jobban csinálja, még harcban lenne a Ferrari Sainz szerint

El Mundo Deportivo
Még versenyben lehetne a Ferrari a bajnoki címért Carlos Sainz szerint, ha egy kicsit is jobban csinál bizonyos dolgokat. A spanyol tökéletesnek látja Max Verstappent és a Red Bullt, és ez a szintet venné célba a Scuderiával.

A jövő hétvégén következő Szingapúri Nagydíjon Max Verstappennek először nyílik matematikai esélye arra, hogy bebiztosítsa a második világbajnoki címét. A helyzetet a Ferrari is reálisan szemléli már. Versenyzőik és csapatfőnökük egyre gyakrabban emlegeti a 2023-as szezont, és hangsúlyozza, hogy több területen is javulniuk kell ahhoz, hogy jövőre felérhessenek a csúcsra.

Carlos Sainz szeme előtt is már a 2023-as idény lebeg. A hátralévő hat versenyen is. „Az alap megvan. Jók az alapok, nagyon jó autónk van, a csapatunk fejlődik. Most tovább kell fejlődnünk pár területen, például a megbízhatóságban, a kiegyensúlyozottságban. Viszont azt is figyelembe kell vennünk, hogy idén a Red Bull-lal egy olyan csapat volt az ellenfelünk, aki mindent tökéletesen csinál. Nekünk még tanulnunk kell, és jövőre utánuk kell csinálnunk” – idézte a spanyolt az El Mundo Deportivo.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

A hátralévő nagydíjak kapcsán Sainz célkitűzése realista. „Szeretnék kiegyensúlyozott évzárást, főleg azok után, mennyi minden történt a szezonban. Szeretném, ha az utolsó hat verseny csendes lenne, kevesebb dolog történne velünk, és el tudnánk kapni egy ritmust, ami lendületet adhat a következő évre. Az egy új lehetőséget jelent majd.”

Csendesség alatt a hibák elkerülését érti. A Ferrari esélyeit idén nagyban csökkentették a műszaki problémák és a taktikai baklövések, Többször a balszerencse is. A spanyol úgy véli, ha csak egy kicsit is jobbak lettek volna e területeken, még most is nyitott lehetne a bajnokság.

A kérdésre, meggyőződése-e, hogy 2023-ban bajnokesélyes lesz a Ferrari, Sainz elmondta:

„Úgy vélem, igen. Idén is a bajnoki címért harcolhattunk volna, ha bizonyos dolgokat egy kicsivel jobban csinálunk, illetve van egy kis szerencsénk a szezon kezdetén. Jövőre egy új lehetőség jön, és nem látom akadályát, hogy elérjük ezt. A Ferrari nagy ugrást tett a tavalyi évről idénre, és ezek után ennek kell lennie a célunknak.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Sainz ugyanakkor elismerően beszél az ellenfélről. Bevallotta, a Ferrarival még nem állnak az ő szintjükön. „Nemcsak Verstappen, de a Red Bull is. Verstappen éve tízest érdemel, de a Red Bull sem hibázik semmiben. A taktikázásban, de a fontos döntések meghozatalában sem. Például olyan helyszíneken vállalták a büntetéseiket, ahol tudták, hogy az övék lesz a legjobb autó.”

„Nagyon teljes a szezonjuk, és emiatt nagyon nehéz legyőzni őket. De hogy legyőzhetetlenek és utolérhetetlenek? Nem. Minden futamon lehetőségünk lesz, és próbálkozni fogunk”

– hangsúlyozta.

A következő verseny szerinte máris jó esélyt kínál számukra ehhez. Szingapúr kedvezhet a Ferrari autójának. „Fizikálisan kemény lesz, mert mindig nagy a páratartalom és a hőség. Ez a világbajnokság legkeményebb versenye, és ezért is szeretném kihasználni ezt a hetet a magas hőmérséklet melletti edzésre, hogy alkalmazkodjak. A pálya vélhetően fekszik majd az autónknak, és jó esélyt kínálhat számunkra a győzelemre, ami nagyszerű lenne a szezon lezárása előtt” – tekintett előre Sainz.

A Szingapúri Nagydíjat szeptember 30-a és október 2-a között rendezik. A két üres hétvége annak köszönhető, hogy a mostani hétvégére beütemezett Orosz Nagydíjat év elején törölték a programból.

Borítókép: Carlos Sainz és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak