Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rosberg: Piastri bátor volt, de megtörhet a pályafutása, ha nem bizonyít

Rosberg: Piastri bátor volt, de megtörhet a pályafutása, ha nem bizonyít

F1i
A korábbi világbajnok, Nico Rosberg úgy véli, Oscar Piastri bátran döntött, amikor a McLarent választotta, lépése azonban végzetesen visszaüthet, amennyiben nem tudja legyőzni csapattársát, Lando Norrist.

A fiatal ausztrál pályafutását hosszú évekig az Alpine támogatta, Fernando Alonso bejelentése után pedig (a kétszeres bajnok közölte, jövőre az Aston Martin versenyzője lesz) elhatározták, az F1-ben is alkalmazni fogják. Oscar Piastri azonban időközben a McLarennel is megegyezett, hosszas jogi hercehurca után pedig kiderült, ez az egyezség érvényes.

Vagyis Piastri 2023-ban csatlakozhat a McLarenhez, a narancsosokkal kezdi tehát királykategóriás pályafutását. Első csapattársa az a Lando Norris lesz, akit pár éve hozzá hasonlóan nagy reményekkel vártak az F1-be, azóta pedig a mezőny legjobbjai közé sorolják.

Nehéz dolga lesz tehát a fiatal ausztrálnak. A korábbi bajnok, Nico Rosberg éppen ezért bátor lépésnek tartja, hogy Piastri csatlakozott a McLarenhez, ugyanakkor figyelmeztetett, nagyon könnyen vissza is üthet ez a lépés. „Ez egy bátor döntés volt Oscar részéről, tényleg az” – fogalmazott a Sky Sportsnak nyilatkozó ex-versenyző.

Nico Rosberg (Fotó: XPB)

 „Vagy legyőzi Landót, vagy kiesik a sportágból. Szóval ez most nagyon-nagyon kemény. De hisz magában, és ha hiszel benne, hogy ennyire jó vagy, akkor meg kell próbálnod. Ha fiatal vagy, és lehetőséged adódik a McLarennél versenyezni, akkor azzal élned kell” – magyarázta.

Rosberg szerint Piastri dolgát a McLaren autója is nehezítheti, ami, ahogyan azt jelenleg Daniel Ricciardo példáján keresztül is látjuk, roppant nehezen vezethető. „Nehéz lesz ott jól teljesítenie. Lando világklasszis, ő ott bajnokalapanyag, szóval nem lesz egyszerű odamenni és jobban teljesíteni, mint ahogy Daniel teljesít” – fogalmazott.

„Ricciardo többszörös futamgyőztes, a világ egyik legjobb versenyzője, és hihetetlenül nehéz dolga volt Lando ellen. Oscar ehhez képest újonc lesz. Minden jel arra utal, hogy a jövő szupersztárjai közé tartozik, de nem hiszem, hogy Daniel hirtelen elfelejtett vezetni. Szerintem Lando teljesít most bajnoki színvonalon, egészen egyszerűen hihetetlenül jól vezet. Szóval Oscar számára nagyon nagy kihívás lesz a közelébe kerülni” – zárta gondolatát.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak