Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris: Verstappen minden idők egyik legtehetségesebb versenyzője

Norris: Verstappen minden idők egyik legtehetségesebb versenyzője

Sky Sports
A McLaren versenyzője, Lando Norris a második bajnoki címe felé száguldó Max Verstappent tartja minden idők egyik legtehetségesebb F1-es pilótájának, ami pedig a folytatást illeti, érzése szerint a holland szerez még néhány bajnoki címet.

A bajnoki pontversenyt 116 egységgel vezető Max Verstappen már a hétvégén, Szingapúrban megszerezheti pályafutása második F1-es bajnoki címét. Ehhez mindennek a kezére kell játszania, később viszont öt „meccslabdája” lesz még, egyelőre tehát nehéz elképzelni, hogy valaki meg tudja állítani menetelését.

Idei formáját látva több szakember és ex-versenyző is kijelentette már, Verstappen jelenleg uralja a királykategória mezőnyét, sőt, néhányan már azt is megkockáztatták, hogy a holland jó úton jár ahhoz, hogy minden idők legjobbjai közé kerüljön.

Így gondolja ezt riválisa, Lando Norris is, aki egyébként évek óta nagyon jó kapcsolatot ápol a címvédővel – éppen ezért kicsit oda is szúrt neki, amikor a Sky Sports riporterei Verstappen 2022-es évéről kérdezték. „Elég könnyű volt” – jegyezte meg humorosan, majd komolyabbra fordítva a szót, hozzátette: „Nagyon jó munkát végzett. Könnyű volt a szezonja.”

Max Verstappen a Holland Nagydíjon aratott győzelme után. (Fotó: Mark Thompson/Getty Images)

„Talán kipróbálhatná magát a mi autónkban, hogy lássa, milyen. Elképesztően jól teljesített. Igazán lenyűgöző. Lewis Hamiltonhoz hasonlóan, ő is él azzal a lehetőséggel, amit egy olyan autó biztosít, ami remekül teljesít, és amivel nyerhetsz. Eközben folyamatosan legyőzi a csapattársát” – folytatta.

„Lenyűgöző figyelni, folyamatosan. Még a szabadedzéseken is mindent belead, mindig a határokat feszegeti. Még az első edzésen, a pihenő után is, az időeredményei általában gyorsabbak voltak, mint azok, amiket mi az időmérőn elértünk. Ő az egyik legtehetségesebb pilóta, azok közül, akik valaha az F1-ben versenyeztek” – emelte ki.

Ő az egyik leggyorsabb, szóval nem kétséges, hogy idén megszerzi a második világbajnoki címét. És nagy valószínűséggel még megnyer néhányat a jövőben is” – jósolta a fiatal pilóta, aki értelemszerűen mindent megtesz majd azért, hogy a holland kihívója legyen.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen és Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak