Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alpine: Alonso ugyanolyan elkötelezett, mint eddig

Alpine: Alonso ugyanolyan elkötelezett, mint eddig

GPFans
Noha a spanyol klasszis hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy 2022 végén távozik az Alpine-tól, az istálló és a pilóta kapcsolata semmit sem változott, Fernando Alonso pedig továbbra is elkötelezett amellett, hogy a legtöbbet hozza ki a partnerségből – jelentette ki a csapatvezető.

Sokáig úgy tűnt, Fernando Alonso jövőre is az Alpine versenyzője lesz, a nyári szünet első napján viszont a spanyol bejelentette, a 2023-as szezonnak az Aston Martin színeiben vág majd neki. Ezzel alaposan megkavarta csapata terveit, ami miatt felmerült, megromolhat a felek kapcsolata, és lehetnek összetűzések a második félévben.

A csapatvezető, Otmar Szafnauer már akkor jelezte, nem számít ilyesmire, hiszen az Alpine valamint Alonso is professzionálisan áll a közös munkához, mindkét fél tudja, hogy 2022 végén is csak és kizárólag a közös célokra szabad összpontosítani.

Nagyon úgy tűnik, neki lett igaza, Alonso és az Alpine ugyanis zökkenőmentesen folytatta az együttműködést, mind a pályán, mind azon kívül. Amikor ismét a témáról kérdezték, Szafnauer kijelentette, bár egyre közelebb kerül a búcsú pillanata, a spanyol még mindig elkötelezett, problémát pedig az sem jelent, hogy a 2023-as fejlesztésekben ő már nem érdekelt.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Abszolút ugyanazt csinálja, mint eddig” – fogalmazott a csapatfőnök. „Elmondja, mely területeken érzi jónak az autót, és azt is, szerinte hol tudnánk még javítani. Elmondja, szerinte mit kell tennünk a következő verseny előtt” – magyarázta.

„A jövő évi autóról még nem is beszéltünk. Ami az idei szezon végét illeti, Fernando valóban teljes mértékben elkötelezte magát amellett, hogy a legjobbat hozza ki magából egészen a végsőkig” – emelte ki a rutinos szakember, majd azt is megkérdezték tőle, változott-e a személyes kapcsolata a spanyollal a szünet óta.

Válasza meglehetősen rövid és egyértelmű volt. „Ebben nincs különbség” – jelezte Szafnauer, akinek az utóbbi hetekben valószínűleg nagyobb fejtörést okozott a Piastri ügy, valamint az, hogy megtalálja Alonso utódját.

Borítókép: Otmar Szafnauer és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak