Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton óta Ocon áll legjobban helyt Alonso mellett? Button vitatkozna ezzel

Hamilton óta Ocon áll legjobban helyt Alonso mellett? Button vitatkozna ezzel

Autosport
A 2009-es világbajnok, Jenson Button egy rövid, ám annál beszédesebb üzenetben jelezte, nem ért egyet Esteban Oconnal, aki a napokban kijelentette, nála csak Lewis Hamilton végzett jobb munkát Fernando Alonso csapattársaként.

A fiatal francia a tavalyi szezon óta bizonyít a kétszeres bajnok csapattársaként, a napokban pedig az Autosportnak nyilatkozva többek között arról beszélt, büszke arra, hogy helyt tudott állni a spanyol klasszis mellett, akinek eddigi csapattársai közül csak a hét bajnoki címig jutó Lewis Hamilton végzett nála jobb munkát.

Megjegyezte, kissé furcsának tartja, hogy annak ellenére, hogy már futamgyőzelmet is szerzett és helyt tud állni Alonso mellett, még mindig vannak olyanok, akik nem ismerik el rátermettségét valamint Forma–1-es eredményeit.

Jenson Button (Fotó: XPB)

Az interjút készítő Autosport természetesen közösségi oldalain is megosztotta tartalmát, erre pedig a szurkolók mellett egy korábbi világbajnok, Jenson Button is reagált. A brit mindössze annyit írt, „nem fog egyetérteni” Ocon kijelentésével, és bár meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott meg, eredményeire pillantva érhetjük, miért erősíti az egyet nem értők táborát.

2015-ben és 2016-ban ugyanis ő is megtapasztalhatta, milyen a spanyol csapattársaként dolgozni, a McLaren rosszemlékű Honda-érájának elején. Ami pedig két közös szezonjukat illeti, Button az első évben öttel több pontot szerzett, mint Alonso.

Noha 2016-ban már a spanyol volt eredményesebb, ráadásul kétszer annyi pontot gyűjtött, mint az év végén visszavonuló márkatársa, első közös szezonjukkal Button bátran érvelhetne, ha alá szeretné támasztani, hogy Hamilton után azért neki is sikerült megszorongatnia és (ha a pontokat vesszük) le is győznie Alonsót.

Esteban Ocon és Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso és Jenson Button (Fotó: XPB)

További tartalmak