Musorujsag
Élő Eredmények
×

Leclerc: A jövő évi bajnokság szempontjából fontos az utolsó hat futam

Leclerc: A jövő évi bajnokság szempontjából fontos az utolsó hat futam

F1, Sky Sports
A bajnoki vereség kapujában már elsősorban a jövőbeli visszavágás lebeg Charles Leclerc szeme előtt, és az év utolsó hat versenyét is ennek előkészítéseként fogja fel.

Mivel Szingapúrban nyílik először lehetősége arra Max Verstappennek, hogy bebiztosítsa a bajnoki győzelmet, a bajnokavatás helyszínéről és időpontjáról szóló találgatás az egyik fő beszédtémája a mostani hétvégének. A Ferrari és Charles Leclerc szempontjából mindez kellemetlen, hiszen a bajnokság eredménye már nem sokak számára kérdéses.

A 116 pontos hátrányban lévő Leclerc lélekben talán már elkönyvelte a vereségüket, ám ettől még nem érzi tét nélkülinek a hátralévő versenyhétvégéket. Szavaiból kiderül, számára és a Ferrari számára a szezonhajrá inkább az önmagukkal való küzdelemről fog szólni: próbálják átlépni a saját árnyékukat, és javulni akarnak az idény során elkövetett sok-sok hiba után.

„Egyszerűen csak ki akarom hozni a legjobbat az autóból, és meg akarjuk mutatni, hogy tanultunk az idén elkövetett hibákból. Próbálunk tökéletes hétvégét kivitelezni, és remélhetőleg meglesz a győzelem vasárnap” – foglalta össze Leclerc az F1 riporterének kérdésére, mik a céljaik az utolsó hat futamon és ezen a hétvégén.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

A brit Sky Sportsnak elismerte, amolyan tesztüzemmódba kapcsoltak. Annak kapcsán beszélt erről, hogy rákérdeztek, mostanság feltűnően sokat kommunikálnak a csapattal a rádióban a taktikai kérdésekről, ami sokak szemében a hibák utáni bizonytalanságuk jele. Leclerc szerint nem titok a 2022-es baklövéseik után, hogy miben kell javulniuk. „Erről folyamatosan egyeztetünk, és természetesen most is beszéltünk róla. Nem kívánom elárulni, miről szóltak pontosan ezek az egyeztetések.”

„Az utolsó hat versenyen arra koncentrálnánk, hogyan kivitelezzük a vasárnapokat, mert ez a jövő szempontjából rendkívül fontos lesz. Az előző év után az idei évre hihetetlen ugrást tettünk meg a teljesítmény szempontjából, és most ebben kell megtennünk egy újabb lépést ahhoz, hogy megnyerhessük a bajnokságot. Ezen az utolsó hat versenyen pontosan erre fogunk fókuszálni”

– bocsátotta előre.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy már beletörődtek a Red Bull-lal szembeni vereségbe és nem érdekli őket, milyen eredményekkel zárnak. Szeretnének mielőbb újra versenyeket nyerni, és Szingapúr nagy leszorítóerős utcai pályaként a korábbi tendenciák alapján remek lehetőség lehet erre a Scuderia számára.

„Nem tudom még. Egy ilyen pályán jónak kéne lennie az autónknak, de a Red Bull a nyári szünet óta nagyot lépett előre, így szerintem nehéz lesz ellenük”

– mondta kissé bizonytalanul az esélyek kapcsán Leclerc.

Arról is beszélt, hogy szeretnének megoldást találni az elmúlt versenyeken jelentkező problémájukra is, vagyis a túlzott gumikopásra. „Mi inkább a versenyre összpontosítunk, az időmérőkön erősek vagyunk, a szünet után is azok voltunk, leszámítva Spát, ami egy egyszeri kisiklás volt. A versenyen viszont hozzájuk képest egy kicsit küszködtünk. Meglátjuk, hogy sikerül-e jobb teljesítményt nyújtani ezen a hétvégén.”

Hogy a Ferrarinak fekszik-e a szingapúri pálya, az majd kiderül. Az biztos, hogy Leclerc-nek fekszik. „Szeretem a pályát. Az egyik kedvencem, Baku és Monaco mellett, amik szintén utcai pályák. Hiányzott már, hogy ide jöhessek, és örülök, hogy visszatérhettünk.”

„Mentálisan minden utcai pálya kihívást jelent, de ez éjszakai verseny is, és az egyik leghosszabb az évben. És amikor fizikálisan már teljesen meghaltál, igen nehéz feladat mentálisan még mindig frissnek lenni. És itt nincs helye a hibáknak, ami szintén izgalmassá teszi. Ezért szeretem annyira” – mondta mosolyogva a monacói.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak