Musorujsag
Élő Eredmények

Már idén novemberben nagy bulit csap Las Vegasban az F1

Már idén novemberben nagy bulit csap Las Vegasban az F1

F1, Las Vegas
Bő egy évvel a nagydíjuk debütálása előtt nagyszabású F1-es bulival csap hírverést Las Vegas.

A Forma–1 nemrég közzétett 2023-as versenynaptárában az utolsó előtti állomás lesz a Las Vegas-i Nagydíj. Az új utcai pályán először versenyt rendező amerikai város november 16-a és 18-a között látja majd vendégül az F1 jövő évi mezőnyét. A hangolódás az akkori eseményre azonban már bő egy évvel előtte elkezdődik.

Az F1 és a szervezők bejelentették, hogy idén november 5-én egy egész napos eseménysorozattal ünneplik az első Las Vegas-i Nagydíjat. A szabadon látogatható eseményre az utcai pálya részévé is tett Stripen, valamint a Las Vegas Boulevardon kerül sor.

Több csapat és versenyző is tiszteletét teszi, a Mercedes és a Red Bull F1-es autóval is fog parádézni, emellett lesz szimulátorozás, kerékcsere-verseny és számos esemény.

Az este során egy drónos műsort követően a versenyzőket is bemutatják a nagyszínpadon a Las Vegas Boulevardon. Este 23 órakor pedig kezdődik egy záróbuli. Az első 500 szurkoló, aki megjelenik az eseményen, külön VIP-belépőt kap, mellyel megtekintheti a The Killers koncertjét a Ceasars Palace-ban.

„A Las Vegas-i Nagydíj állandó esemény lesz a városban és a globális sportnaptárban, így fontos, hogy a helyi szurkolókat ünnepeljük, illetve ők együtt ünnepelhessenek velünk már az első pillanattól. Ez nyitóesemény egy kicsi, de izgalmas ízelítő abból, ami a következő évben vár ránk, amikor majd minden Forma–1-es csapat száguldani fog a Stripen” – nyilatkozta Stefano Domenicali, az F1 elnöke.

Borítókép: Fotó: Las Vegas

További tartalmak