Musorujsag
Élő Eredmények
×

Piastri tudja, Norris erős csapattárs lesz

Piastri tudja, Norris erős csapattárs lesz

In The Fast Lane
A jövőre debütáló Oscar Piastri már várja, hogy Lando Norris csapattársa lehessen a McLarennél, hiszen úgy érzi, sokat tanulhat a brittől, és biztosra veszi, hogy személyében nagyon erős márkatársa lesz.

Miután hosszas huzavonát követően az FIA eldöntötte, Oscar Piastri a McLarennél debütálhat, a britek pedig felbontották Daniel Ricciardo szerződését, hivatalossá vált, hogy a fiatal ausztrál lesz Lando Norris csapattársa 2023-ban. A jövő egyik legnagyobb reménységének tartott Piastri tehát a jelenlegi mezőny egyik legtöbbet dicsért tagja mellett debütálhat.

Sokak szerint Piastrinak roppant nehéz dolga lesz a brit mellett, aki évek óta a McLaren oszlopos tagja, egyre jobb formában versenyez és a nehezen megzabolázható versenygépet is sikerült úgy ahogy saját stílusához igazítania.

Azzal, hogy Norris komoly kihívás elé állítja majd, Piastri is tisztában van, az ausztrál azonban többek között ezért is várja, hogy mellette versenyezzen. Valamint azért, mert tudja, sokat tanulhat az új csapattárstól. „Nem ismerem túl jól Landót” – kezdte, amikor az In The Fast Lane című podcastben a 2023-as márkatársról faggatták.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Párszor beszéltem vele, röviden, és van néhány közös barátunk. Már nagyon várom, hogy jobban megismerjem őt, mind szakmailag, mind személyesen. Azt hiszem, a juniorkarrierünk eléggé hasonlóan alakult, Lando pedig az F1-ben is bizonyította, jó képességű versenyző” – folytatta.

„Már nagyon várom, hogy megmutathassam, mire vagyok képes (mellette), és emellett teljesen egyértelmű, hogy lesz mit tanulnom az út során. Úgy gondolom, Lando nagyon erős csapattárs lesz, akitől nagyon sokat tanulhatok is. Már várom, hogy együtt dolgozhassunk, és szerintem a munkakapcsolatunk is rendben lesz” – magyarázta.

Kiemelte, már most tisztában van vele, hogy a fő cél a McLaren számára továbbra is az lesz, hogy fejlesztéseivel közelebb kerüljön az élmezőnyhöz, éppen ezért tudja, ezt szem előtt tartva kell majd együttműködnie Norrisszal is. „Biztos, hogy megfelelően együtt tudunk majd dolgozni, és remélhetőleg ezáltal az egész csapatot még inkább a rajtrács eleje felé tudjuk majd vinni, mert ez a csapat célja” – mondta.

Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak