Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sainz figyelmeztet: Ebből baleset lesz…

Sainz figyelmeztet: Ebből baleset lesz…

RacingNews365
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz figyelmeztette a Forma–1 vezetőit: amennyiben nem változtatnak a boxutcák méretén az egyes pályákon, előbb-vagy utóbb szemtanúi leszünk egy balesetnek.

Az egyszeres futamgyőztes a Holland Nagydíj után már szóvá tette, túlságosan keménynek érzi veszélyes kiengedés miatt kapott büntetését (az FIA azt nehezményezte, hogy cseréje után Fernando Alonso elé vágott), hiszen neki is a McLaren egyik lassú szerelőjére kellett reagálnia. Már akkor megemlítette, mindez többek között a túlságosan szűk boxutcának volt köszönhető.

A téma a szingapúri hétvége előtt ismét szóba került, Sainz pedig újra védelmébe vette a Ferrari szerelőit (akik érzése szerint nem követtek el hibát az eset során), és felszólította az F1 vezetőit, hogy módosítsanak a boxutcákon.

Ellenkező esetben ugyanis egy balesetet kockáztatnak (ami érzése szerint előbb vagy utóbb be fog következni) valamint a szerelők testi épségét. „Szerintem nem a kiállásokon kell változtatni és nem a csapatoknak kell változtatniuk, hanem az FIA-nak és az F1-nek” – fogalmazott. „Egyszer már elmondtam, és most újra elmondom, egy nap ebből még baleset lesz.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Egy nap valaki belekeveredik (a balesetbe), mert minden nagyon szűk, és amikor biztonsági autós fázis van, egyszerre állunk ki. Mint egy éve, Magyarországon, amikor a felvezető körben álltunk ki, vagy most Zandvoortban, amikor jött az SC. Megoldást kell találnunk, mert szerintem valakinek a biztonságát kockáztatjuk” – emelte ki.

A Ferrari pilótája szerint a boxutcák méretének növelése megoldaná a problémát, amennyiben az FIA is nyitott lenne, és szabályba is foglalná az új paramétereket, melyek betartása szükséges lenne a pályák számára a legmagasabb minősítés megszerzéséhez.

„Ha a homologizációhoz szélesebb és hosszabb boxutcára van szükség, hogy legyen elég hely az autók között, akkor gondoskodni kell róla, hogy ez megtörténjen. Tudom, hogy logisztikailag és technikailag nem egyszer változtatni néhány pályán, de Zandvoortban eléggé ijesztő helyzetbe kerültem, és ez bármikor megtörténhet. Erről beszélnünk kell” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak