Musorujsag
Élő Eredmények
×

Verstappen: Mások autójával Alonso is több bajnokságot nyert volna

Verstappen: Mások autójával Alonso is több bajnokságot nyert volna

Crash
Több bajnoki címet nyerhetett volna Fernando Alonso mások autójával – véli Max Verstappen, reagálva kollégája felé intézett „tanácsára”.

A következő győzelmével, de a következő bajnoki címével is utolérheti Fernando Alonsót Max Verstappen az F1-es ranglistán. A spanyol 32 győzelemmel áll, vagyis eggyel előzi meg a Red Bull-ost, és kétszeres világbajnok, ahogyan hamarosan vélhetően a holland is az lesz.

E statisztikák kapcsán Alonso csütörtökön Szingapúrban megjegyezte: „Remélem, hogy szerencsésebb lesz, mint én voltam, mert én is huszonhat voltam, amikor elértem ezeket a számokat, aztán negyven évesen még mindig ugyanezeknél a számoknál tartok…”

Szavai egyben a saját pályafutásának keserű mellékízét is kiemeli. Alonsóról sokan tartják úgy, hogy kettőnél lényegesen több bajnoki címe is lehetne, ha kicsit másképp választ magának csapatokat, vagy másképp dolgozik együtt a választott csapataival. Amikor a spanyol megjegyzéséről kérdezték, Verstappen is ezt hozta fel.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Ez nem rossz” – mondta Verstappen Alonso mutatóinak utolérésére célozva. „Az F1-ben egy kis szerencsére is szükséged van. Szerencsére a helyes döntések meghozatalához, és egy domináns autóra hosszú ideig.”

„Szerintem ha Fernandót beültettük volna azokba az autókba, amikkel mások nyertek bajnokságokat, ő is ugyanerre képes lett volna. De az F1 nem így működik”

– állapította meg.

Hozzátette: „Végső soron még így is nyert két bajnokságot, szóval nagyon jól ment neki. És nagyszerű fickó is, egy igazán nagy személyisége az F1-nek.”

Alonso Szingapúrban pályafutása 350. F1-es versenyét teljesíti, amivel Kimi Räikkönent lehagyva egyedüli rekordtartója lesz a sorozatnak. Nemrég egy interjúban elismerte, amennyiben ennél sikeresebb lett volna, talán már nem versenyezne az F1-ben, mert több bajnoki címmel talán már korábban visszavonult volna.

Borítókép: Fernando Alonso és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak