Musorujsag
Élő Eredmények
×

Beidézte az FIA Hamiltont egy általa vitatott szabály megsértése miatt

Beidézte az FIA Hamiltont egy általa vitatott szabály megsértése miatt

FIA
Beidézte Lewis Hamiltont az FIA Szingapúrban egy olyan szabály megsértésre hivatkozva, amely többek között az ékszerviselésre is vonatkozik…

Idézést kapott Lewis Hamilton a Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzése után. Az FIA a közzétett dokumentumában nem sokat árul el, csupán annyit, hogy felmerült, a Mercedes versenyzője vétett a Nemzetközi Sportkódex L függelékének III. fejezetében foglaltak ellen.

A kérdéses fejezet ismerős lehet az év első felében lezajlott vita kapcsán: ez rendelkezik többek között a versenyzők által a versenyautóban viselhető felszerelésről (sisak, övek), ruházatról és az ékszerviselés tilalmáról.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Utóbbi miatt Hamilton már került összetűzésbe idén az FIA-val. A szövetség Melbourne-ben jelezte, hogy az idei évtől szigorúbban fogja betartatni az ékszerek viselésére és a tűzeálló ruházatra vonatkozó előírásokat, melyek már régóta szerepelnek a sportkódexben. Hamilton több futamos haladékot is kapott arra, hogy eltávolítsa az elmondása szerint csak műtéti úton kivehető orrpiercingjét, és amikor a szabályozás hatályba lépett, a brit ki is vette az ékszereit, amikor autóba ült.

Szemfüles olvasóink közül volt, aki már a pénteki szabadedzések alkalmával kiszúrta, hogy Hamilton újra viseli az orrpiercingjét az autóban. Nem kizárt, hogy az FIA-nak sem kerülte el a figyelmét ez.

Amennyiben ez a vád Hamilton ellen, a szigorítás óta ez lenne az első alkalom, hogy az FIA lecsap valakire.

 

További részletek hamarosan…

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak