Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Büszke vagyok, hogy az én csapatom szabályosan működik

Hamilton: Büszke vagyok, hogy az én csapatom szabályosan működik

F1
Lewis Hamilton is kommentálta, hogy a hírek szerint a Red Bull a pénzügyi szabályok megszegése mellett győzte le őket a 2021-es bajnokságban.

Azzal vádolják a Red Bullt, hogy 2021-ben nem tartotta magát a költségvetési plafonhoz. Az ügyben még vannak homályos részletek, egyelőre az is kérdés, milyen mértékű és jellegű kihágásról lehet szó, és lesz-e következménye. A Mercedes főnöke, Toto Wolff mindenesetre meg van győződve arról, hogy ellenfelük jogtalan előnyre tett szert, mégpedig nem is kicsire. Szerinte a Red Bull 2021-ben, idén, de még a következő szezonban is profitálni fog a túlköltekezésből, ami közvetlen hatással lehet az autó teljesítményére.

Tekintve, hogy 2021-ben ő bukta el a bajnokságot Max Verstappennel szemben, a szingapúri időmérő edzés után Lewis Hamiltont is megkérdezték, mit szól a Red Bullt ért vádakhoz és annak lehetőségéhez, hogy egy szabályszegő csapattal szemben maradtak alul.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Nem igazán foglalkozom ezzel az üggyel, hogy őszinte legyek. Ez mind csak szóbeszéd jelenleg. Nem tudok eleget ahhoz, hogy érdemben kommentálhassam. Nem igazán gondolok semmit.”

„Csak büszke vagyok a csapatomra, hogy alapos volt és szabályszerűen működik. És őszintén szólva maximálisan megbízom Mohammedben (bin Szulajm, az FIA elnöke, a szerk.), ahogyan eljár, és amilyen szigorúan és világosan betartatja a szabályokat.”

„A szabály az szabály, és az efféle dolgok hatással lehetnek az autó teljesítményére. Emiatt határozottan komolyan kell vennünk őket. De mint mondtam, nem tudom, hogy igaz-e vagy sem. Majd meglátjuk” – fogalmazott a hétszeres világbajnok.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak