Musorujsag
Élő Eredmények

Mercedese tolta ki Russellt a Q3-ból: különös problémával küzdött

Mercedese tolta ki Russellt a Q3-ból: különös problémával küzdött

F1, Sky Sports
A tavasz óta először szorult a mezőny második felébe a rajtrácson George Russell a Mercedesszel. Itt a magyarázat a Lewis Hamiltonnal szembeni nagy vereségére!

A Miami Nagydíj óta nem esett meg az a csúfság George Russell-lel, hogy kiszorult a legjobb tízből a rajtrácson, Szingapúrban ez történt. Az egész edzésen szenvedő brit a 11. időt autózta a Q2-ben, így nem jutott a kvalifikáció fináléjába. A leggyorsabb körén 1,3 másodperccel maradt el csapattársától, a másodikként könnyen továbbjutó Lewis Hamiltontól.

„Nos, srácok, nem tehettem semmit, igazán szenvedtem. Pontosan ugyanaz volt a probléma, mint az első szabadedzésen. Uhhh, milyen kár!” – közölte a csalódott Russell a leintéskor a rádióban.

George Russell (Fotó: XPB)

Azt gondolhattuk, a Mercedesen ismét az fogott ki, hogy egy körön nehezen bírják működésre a gumikat, ám Russell az autóból kiszállva megerősítette, más jellegű problémáról volt szó.

„A tapadás rendben volt, de gondom volt a fékekkel. Valahányszor fékeztem, muszáj volt újra rálépnem a fékre, mert az autó csak tolta magát előre. A helyzet folyamatosan romlott. Ez már az első szabadedzésen is megvolt, csak száraz pályán kevésbé volt észrevehető, kevésbé zavart”

– magyarázta a brit az F1 riporterének.

A Sky Sportsnak több részletet is elárult a problémáról. „A fékkel és a motorral kapcsolatos problémával szembesültünk az első edzésen. A kanyarokban úgy éreztem, mintha nyomtam volna a gázt, miközben nem nyomtam. Az érzés olyan volt, és mindenütt csak tolt előre. Fékeztem, jött a kanyar, és olyan volt, mintha hátulról toltak volna. Nem tudtam mit kezdeni vele. Nem tudtam kanyarodni, mindig alulkormányzott volt.”

Toto Wolff csapatfőnök elárulta, egyelőre nem értik a problémát. „Ez a gond eltűnt a második és a harmadik szabadedzésre, és hirtelen visszatért az időmérőn. Meg kell vizsgálnunk, hogy mi ez” – mondta a Sky Sportsnak.

George Russell (Fotó: XPB)

Russell a kiesés kapcsán hozzátette: „Nem hinném, hogy a Q3-ban javult volna a helyzet, mert nem tudtuk volna megoldani a problémát. Az adatokból láttunk jeleket, hogy mi lehet az. Nagyon frusztráló…”

Vasárnapra reményei szerint rendezik a helyzetet. „Nos, muszáj. Egyértelműen tennünk kell valamit.”

Russellt kimondottan bosszantotta, hogy éppen azon a hétvégén történik ez vele, amikor a Mercedes újra versenyképes. Hogy mennyire, azt Hamilton 3. rajtkockája mutatta meg.

„Nagy kár ezért, mert ezen a hétvégén igazán gyors az autónk. Nem igazán tudok többet mondani. Nagyon csalódott vagyok.”

Hamiton erős formája azért némi vigaszt jelent. Legalábbis ezt mondta.

Szingapúr nem az előzések pályája. Emiatt bármennyire is ígéretesnek mutatkozott a Mercedes versenytempója a pénteki hosszú etapokon, Russell felkészült, hogy nehéz este vár rá vasárnap a 11. helyről. „Próbálkozni fogunk. Reméljük, nagy lesz a gumikopás. Ha több kiállás lesz, könnyebb lesz, ha csak egy, akkor nehéz. A tegnapi tapasztalatok alapján több kerékcsere lehet, és ez esélyt kínálhat számunkra. a középmezőny ellen. De mi nyerni vagyunk itt, és tegnap a miénk volt a leggyorsabb autó megtankolva. Csalódást keltő!”

Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak