Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris: Nem lettünk gyorsabbak, és ez most jó így

Norris: Nem lettünk gyorsabbak, és ez most jó így

F1i
A McLaren versenyzője, Lando Norris nem érzi, hogy a Szingapúri Nagydíjra végrehajtott változtatások előrelépést eredményeztek volna, de ismét kiemelte, a cél nem is az volt, hogy autójuk azonnal gyorsuljon, inkább 2023-ra szeretnék lerakni az alapokat.

A narancsosok szemmel is jól látható fejlesztésekkel készültek a Szingapúri Nagydíjra: az új padlólemez mellett, a bajnoki pontversenyt vezető Red Bulléra emlékeztető oldaldobozok jelentek meg a következő az MCL36-oson. Az újításokat azonban egyelőre csak Lando Norris kapta meg, csapattársa, Daniel Ricciardo várhatóan a Japán Nagydíjon próbálhatja majd ki azokat.

Ami az első próbát illeti, Norris az első szabadedzésen a tizenkilencedik, a másodikon pedig a tizenegyedik helyen zárt. Eredményeket tekintve tehát javult a McLaren formája, a fiatal pilóta azonban ennek ellenére sem volt elégedett a nappal.

„Nehéznek ígérkezik” – jegyezte meg a hétvége folytatásával kapcsolatban. „Messze vagyunk az Alfa Romeótól és nagyon-nagyon messze az Alpine-tól” – tette hozzá, a csapat legnagyobb ellenfelére utalva, akivel a bajnoki pontverseny negyedik helyéért küzd (ebben a csatában jelenleg a franciák állnak jobban, 18 egységgel vezetnek).

Lando Norris (Fotó: XPB)

„A szingapúri lesz az egyik legnehezebb hétvége a McLaren számára, ami nagy kár, de ez van. Így is igyekszünk, hogy kihozzuk belőle a legjobbat, a lehető legtöbbet akarjuk elérni ezzel az autóval, és továbbra is keményen nyomjuk” – tette hozzá.

„Egyelőre ennyit tudunk tenni. Nagyon bízom benne, hogy szombaton találunk majd még valamit, és játékban lehetünk. Csak egyelőre ez (hogy játékban legyünk) nem tűnik olyan egyszerűnek, mint általában lenni szokott” – magyarázta.

Ami a fejlesztéseket illeti, elmondta, az autó érzeti szinten azon a szinten van, mint a korábbi versenyeken. Kiemelte azonban, hogy nem az volt a cél, hogy azonnal gyorsabbak legyenek, sokkal inkább hosszabb távra készülnek. „Ahogyan azt csütörtökön is elmondtam a médiának, ez nem is igazán egy fejlesztés, ez egy másik autó” – fogalmazott.

„Ez az autó most hasonló szinten teljesít, mint a másik. De nem vártunk nagy előrelépést, vagy azt, hogy sokkal gyorsabbak legyünk. Esetleg most gyorsabbnak tűnjünk. Ez egy olyan autó, ami remélhetőleg lehetővé teszi, hogy a jövőben, a következő évben még többet tudjunk kihozni magunkból. Ez nem rövidtávú dolog. Ebből a szempontból semmi sem volt meglepő, és ez jó. Jól működik, úgy ahogy vártuk. Csak tanulni akartunk és pár apróságot feloldani szombatra” – zárta gondolatát.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak