Musorujsag
Élő Eredmények

Szingapúri Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

Szingapúri Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

M4 Sport
Charles Leclerc nyerte a Szingapúri Nagydíj igencsak mozgalmas időmérőjét. A monacói mindössze 22 ezreddel futott gyorsabb kört az utolsó percekben nagyot javító Sergio Péreznél és 54-gyel az idei legjobb időmérőjét futó Lewis Hamiltonnál. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a kvalifikáció leintését követően!

Charles Leclerc (Ferrari) – 1. rajthely

„Remek a szurkolótábor itt Szingapúrban, jó, hogy ilyen sokan kijöttek! Az időmérő nagyon-nagyon nehéz volt, az első két szakaszt a köztes abroncsokon teljesítettük, aztán a Q3 előtt nem igazán tudtuk, mi lenne a jó döntés. Az utolsó pillanatban döntöttünk a száraz abroncsok mellett, ami végül kifizetődött, de nagyon nehéz volt. A végén azt hittem, nem lesz meg a pole, de végül összejött szerencsére. Örülök az eredménynek, főleg a pénteki nap után, amikor bizonyos problémák miatt nem tölthettünk elég időt a pályán. De sikerült talpra állnunk. Van adatunk a versenytávra, nem sok, de ha jól végrehajtjuk a taktikát, minden rendben lesz. Az utolsó kör jól sikerült, az időmérőn az utcai pályákon mindig a határon kell menni, és itt még nedves is volt a pálya. Valahol vízfoltok is voltak, ahol elveszíthetjük az autó hátulját. De szerencsére minden jól alakult.”

Sergio Pérez (Red Bull) – 2. rajthely

„A futammal kapcsolatban legjobban a rajtot várom, mert ott lesz lehetőségem arra, hogy megtámadjam Charlest, és onnantól kezdve cél a győzelem. Egy kicsit csalódott vagyok, hogy nem lett meg a pole pozíció, de a csapatomnak ez egy remek eredmény. A srácok remek munkát végeztek, szóval azért boldog vagyok. Nehéz volt megbarátkozni a mai körülményekkel. A kulcs az volt, hogy ne hibázzunk, és holnap, a futamon is ez lesz a legfontosabb.”

Lewis Hamilton (Mercedes) – 3. rajthely

„Először is, üdv mindenkinek Szingapúrban! Ez most nagyon-nagyon közel volt. Padlógázzal nyomtam, mindent megpróbáltam, de nagyon gyorsak ezek a srácok. Most tényleg azt hittem, hogy egy tökéletes körrel talán elkaphatom őket, és harcban lehetünk az első helyért. Az utolsó körben nem volt tökéletes a tapadás, de örülök, hogy ennek ellenére ott lehetek a második sorban, és annak is, hogy a csapat folyamatosan fejlődik. Remélem, holnap még ennél is jobb napunk lesz. Nem tudtuk, mennyire leszünk közel, de azt igen, hogy itt jobb lesz az autó, mint Monzában volt. De, hogy ilyen kevéssel maradjak le a pole-ról… benne van, de holnap újra harcolni fogunk!”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak