Musorujsag
Élő Eredmények

A Haas nem vár Ricciardóra

A Haas nem vár Ricciardóra

Sky Sports
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner kijelentette, az alakulat nem várja meg, milyen döntést hoz jövőjével kapcsolatban Daniel Ricciardo, érzése szerint ugyanis egyelőre az ausztrál sem tudja, mit akar csinálni 2023-ban.

Hosszas találgatások után augusztus végén a McLaren és Daniel Ricciardo bejelentette, 2022 végén befejezik együttműködésüket, annak ellenére, hogy az ausztrálnak a következő szezonra is érvényes szerződése volt. Azt, hogy mi lesz a következő lépés a rutinos pilóta számára, egyelőre nem tudni, hiszen ahogy azt ő maga is elmondta, egyelőre mérlegeli lehetőséget.

Kiemelte, a fő cél továbbra is az, hogy a rajtrácson maradjon, de nem zárkózik el attól, hogy tartalékos legyen és egy jobb lehetőség érdekében kihagyja a 2023-as szezont. Ami a maradást illeti, arra a Haas lehet az egyik opció.

Korábban felmerült, a felek már kapcsolatba is léptek egymással, az utóbbi hetekben viszont egyre kevesebbet hallani arról, hogy az ausztrál komoly jelöltnek számít az alakulatnál. Most a csapatvezető igyekezett is egyértelművé tenni, nem fognak Ricciardóra várni, hiszen megvannak a saját opcióik (nemrég arról beszélt, egyelőre úgy tűnik, Nico Hülkenberg és Mick Schumacher között választanak).

Günther Steiner (Fotó: XPB)

„Nem szeretnék Daniel nevében beszélni” – kezdte a Sky Sportsnak nyilatkozó szakember. „Szerintem ő most azt mérlegeli, mit szeretne csinálni. Most ez a legfontosabb számára, hogy átgondolja, merre tovább” – tette hozzá.

Megjegyezte, nem vette rossz néven, hogy Ricciardo arról beszélt, nemcsak versenyezni akar, hanem újra dobogós helyezéseket akar szerezni (ez a Haasszal egyelőre normál körülmények között igencsak nehézkes). „Ha úgy dönt, hogy egy olyan csapathoz csatlakozik, ami jelenleg a mezőny hátsó részén tanyázik, az nem jelenti azt, hogy később nem léphet feljebb. Biztos vagyok benne, hogy nem negatívan értette, amit mondott.”

„Most ki kell találnia, mihez akar kezdeni, és ez időbe telik majd, mert egy komoly döntést kell hoznia a pályafutása szempontjából. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy alaposan meg fogja gondolni, mit akar csinálni” – folytatta.

„Csak, hogy tisztázzuk, nem várom meg a válaszát azzal kapcsolatban, hogy mit akar csinálni. Amint eldönti, hogy mit akar tenni, mindenkit tájékoztatni fog, de én nem tudom, hogy mit szeretne csinálni, és szerintem egyelőre még ő sem” – zárta gondolatát a csapatvezető.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak