Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alonso szomorú rekorddöntése: „Ez már 60 pont mínusz”

Alonso szomorú rekorddöntése: „Ez már 60 pont mínusz”

F1
Rács mögé (na jó, kerítés mögé) juttatta Fernando Alonsót az Alpine megbízhatatlansága. A saját teljesítményére büszke új rekorder összeszámolta, mennyi ponttal állhatna műszaki hibák nélkül, és beleborzongott…

Az álma a dobogó volt, a reális célja az ötödik pozíció megtartása. Azzal nem számolt, hogy a kerítés mögé kerülve kell néznie a futamot, ami neki a 350. volt az F1-ben. Fernando Alonsónak nem hozott szerencsét a mérföldkő: műszaki hibával adta fel a rekorddöntést hozó Szingapúri Nagydíját. Úgy, hogy egészen addig stabilan tartotta maga mögött Max Verstappent, és őrizte az 5. helyét.

„Nem vagyok boldog, az biztos” – mondta egykedvűen a kétszeres világbajnok.

„Újabb csalódás. Idén már eleve ötven pontot elvesztettem mechanikai problémák miatt, és most ehhez adtunk hozzá további tízet. Ez már mínusz hatvan. És ha hatvan ponttal többem lenne a bajnokságban, egy más ligában lennék.”

Rajta kívül álló okokból esett ki, a versenyével a kieséséig elégedett volt. „Ismét nagyon büszke vagyok a hétvégi teljesítményemre. Az egyik legjobbam volt, de nem tudtam célba érni, miközben pontszerző helyen álltam. Semmit sem tehetek, de csalódott vagyok.”

A kiesése okáról elmondta: „Semmi előjele nem volt. Valami történt. Eléggé ronda hangot hallottam. Valami a motorral történt.”

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Alonsónak volt egy másik célja is a szombati időmérő edzés után: minél több pontot hozni a nagy konstruktőri rivális McLarenen. Ezt sem sikerült teljesíteniük, hiszen az ő kiesése után csapattársa, Esteban Ocon is műszaki hibával állt meg a pályán, miközben Lando Norris és Daniel Ricciardo az egész mezőny legmázlistább kerékcseréjét abszolválhatta: ők voltak az egyetlenek, akik a biztonsági autó idején válthattak, amivel rengeteg időt és pozíciót is nyertek (Ricciardo), és ezzel a csapat egyik legjobb idei eredményét hozták össze az 5-6. pozícióval.

„Valószínűleg motorproblémánk volt” – mondta a szintén kieső Ocon. „Láttam, hogy fehér füst száll fel a hátuljából, és hallottam is valamit abban a körben, ami egyre hangosabb és hangosabb lett. Még nem tudjuk pontosan, hogy mi volt a probléma. Frusztráló nap ez számunkra. A jó hír az, hogy versenyképes az autónk, és erre alapozhatunk a jövő héten. Várom Szuzukát, az egyik kedvenc pályám.”

A francia elmondta, még nem tudják, van-e összefüggés a két autó meghibásodása között.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak