Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton elmagyarázta, mit kért számon a csapatán a futam elején

Hamilton elmagyarázta, mit kért számon a csapatán a futam elején

Autosport
Sok körrel a hibái előtt Lewis Hamilton még nem bocsánatot kért a Mercedestől, hanem leteremtette őket. Elmagyarázta, miről volt szó.

A dobogóért harcolt, végül csak a 9. helyen intették le Lewis Hamiltont a Szingapúri Nagydíjon. A futam során előbb a harmadik helyért próbálta támadni Carlos Sainzot, amikor egy elfékezés után orral a falba ütközött, aztán a szárnycseréjét követően Sebastian Vettel támadása közben is kicsúszott, amivel további pozíciót bukott.

Miközben a hibáiért sűrű elnézést kért a csapatától, a futam elején még okította a Mercedest. Nem sokkal a rajt után közölte:

„Megmondtam nektek ezekről a gumikról. A jövőben hallgatnotok kell rám! Semmi tapadás.”

Tekintve, hogy a futam rajtjához minden autó a köztes esőgumin állt fel, és a hétszeres bajnok Mercedesén is az volt, nem volt teljesen világos, mit is tartott rossz választásnak a csapat részéről. Utólag elárulta, hogy ő a bekoptatott köztes esőgumit részesítette volna előnyben a csapata által ráerőltetett frissel szemben.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

„A rajtrácsra menet mentem pár kört a bekoptatott köztes gumin Aztán feltettük a frisset, és borzalmas volt. Több kör kellett hozzá, hogy felmelegedjen. És valamiért nem tudtuk olyan gyorsan működésre bírni a gumikat, mint mások”

– magyarázta Hamilton.

Hozzátette, a gumimelegítés később is problémájuk volt. „Az esőgumin és a slicken is. Szóval nem igazán értem, miért. De talán lehet köze a hőmérséklethez, mivel száraz pályán, hosszú távon igazán tartósak nálunk.”

Érdekesség, hogy Hamilton szombaton a száradó pályán még a legjobb gumimelegítő volt a Q3-ban: mindenkinél gyorsabban jött nála a tapadás a slickeken. Akkor is kérdezték ennek okáról, ám elmondta, fogalma sincs, minden azon múlik, az autója éppen „milyen hangulatban van”, konkrétabb magyarázatot nem tud.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)/LAT)

Hamilton a két kicsúszása kapcsán leszögezte, bár sajnálja a hibákat, de nem fogja magát korholni miattuk.

„Tudtam, hogy onnantól vége, de az ilyesmi megesik. Mármint nem fogom büntetni magam egy hibáért. Nagyon nehéz körülmények voltak, és bármilyen problémája is van az autónknak, azt az eső csak felnagyítja. Nagyon-nagyon nehezen vezethető autó ez esőben.”

Max Verstappen ugyancsak bemutatott egy elfékezős kicsúszást a hajrában. Ő azzal magyarázta ezt, hogy leért az autója alja, miközben a belső ívre húzott Lando Norris mellett. Hamiltont kérdezték, nála is hasonló volt-e a helyzet. „Nem akarom erre fogni, de az autó sokszor felült. És blokkolt. Nem tudom, hogy ez honnan jött.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak