Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton elnézést kér és ígéri, vissza fog vágni

Hamilton elnézést kér és ígéri, vissza fog vágni

GPFans
Elismerte, hogy hibázott, és elnézést kért csapatától a Mercedes hétszeres bajnoka, Lewis Hamilton, majd igyekezett egyértelművé tenni, az alakulattal együtt tanulni akar a történtekből, hogy Japánban erősebben térhessenek vissza.

Úgy tűnt, a Szingapúri Nagydíj kiugró eredményt hozhat Lewis Hamilton és a Mercedes számára, a hétszeres bajnok tempója ugyanis a szabadedzéseken és az időmérőn is biztató volt, a verseny előtt pedig eleredt az eső – vizes pályán pedig általában jól teljesít a brit pilóta. Ehhez képest a végeredmény kiábrándító volt számára.

Bár tempója elég jó volt ahhoz, hogy tapadjon a Ferrari spanyoljára, Carlos Sainzra, a futam 33. körében a hetes kanyarnál elfékezte magát, kicsúszott a pályáról és eltalálta a gumifalat. Noha folytathatta a versenyt, hibájával pozíciókat veszített (cserélni kellett sérült első szárnyát).

A véghajrában aztán elkövetett még egy kisebb hibát, amikor Sebastian Vettelt támadta: ismét elmérte a féktávot, lecsúszott az ideális ívről, a ritmusvesztést pedig a mögötte jövő Max Verstappen azonnal ki tudta használni. Így végül a dobogós reményekkel induló Hamilton csak kilencedik lett, ami szerinte sem tükrözte, milyen potenciál volt a Mercedesben ezúttal.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Ez az eredmény nem tükrözi, milyen volt a hétvége. Határozottan nem” – mondta. „Úgy kezdtük, hogy tisztességes eredményt érhetünk el, de végül eléggé szerencsétlenül alakult. Próbálkoztam. Nehéz volt előzni, és az elfékezés a hetesben, áh, az ember szíve ilyenkor kicsit mindig megszakad.”

A hibáért vállalta a felelősséget és elnézést kért csapatától, de jelezte, nem lesz túl szigorú magával. „Tudtam, hogy onnantól kezdve jóformán vége a futamnak, de megesik az ilyesmi, nem fogom büntetni magam egy hiba miatt. Felállsz, és újra próbálkozol. Megpróbáltam leelőzni Sebastiant, de belül még csúszós volt, és vizes a pálya. Nem ez volt a legjobb napom… de majd a legtöbbet hozom ki a következőből” – emelte ki.

„A rajt nehéz volt, aztán beragadtam Carlos (Sainz) mögé. Nem voltam elég gyors ahhoz, hogy megelőzzem ezek között a körülmények között. Talán tudtam volna olyan időt futni, mint az előttünk lévők, ha harmadik vagyok, tudtam volna tartani a lépést” – magyarázta, majd jelezte, már kár azon agyalni, dobogóra állhatott volna-e, ha le tudja előzni Sainzot.

„Ment a csata, hogy ki vált majd először száraz gumikra. Szerencsejáték lett volna. Ebben bíztam, és erre készültem, de aztán minden elszállt, amikor elfékeztem. Elnézést kérek a csapattól, de azért élünk, tanulunk ebből és továbblépünk. Én is talpra fogok állni” – ígérte.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak