Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mercedes: A győzelmet kell célba vennünk!

Mercedes: A győzelmet kell célba vennünk!

Sky Sports
Cél, de nem elvárás lesz a győzelem Szingapúrban a Mercedesnél. Lewis Hamilton kedvező helyzetből próbálkozhat.

Az idei legjobb időmérőjét teljesítette Lewis Hamilton szombaton. A Szingapúri Nagydíjnak a 3. helyről vághat neki a pályán már négyszer nyerő brit. Tekintve, hogy az autója jellemzően a versenyeken ütőképesebb, nem rosszak a kilátásai.

Toto Wolff csapatfőnök külön örült annak, hogy az előzetes számításaik ezúttal pontosnak bizonyultak, és helyesen jósolták meg, hogy Szingapúrban versenyképes lehet a W13-asuk. Szerinte ez annak jele, hogy már az őket korábban félrevezető eszközeikben is egyre jobban megbízhatnak, és az autójukat is kezdik egyre jobban kiismerni.

„Reméltük, hogy ezen a hétvégén jól fog menni, mert a szimulációink ezt mondták. Ez azt mutatja, hogy az irány, amibe fejlesztettünk, helyes. A harmadik szabadedzés kisiklás volt az esőben, ezt még ki kell vizsgálnunk”

– utalt arra, hogy az esőben kevésbé voltak versenyképesek, a száradó pályán viszont belelendültek.

Ennek kapcsán megkérdezték, milyen időnek örülne jobban vasárnap. „Nem tudom, mit jósolnak az előrejelzések. A száraz verseny jó lenne, az esős mészárlássá válhat, ami szintén izgalmas lehet. Bármi is lesz, mi állunk elébe” – mondta, a szabadedzésen történt kisiklásuk kapcsán pedig hozzátette: „A harmadik szabadedzésen kiléptünk a cipőnkből. Talán a guminyomás miatt. Aztán az időmérőn jól csináltuk, és talán csak rossz irányt vettünk a szabadedzésen. De igaz, nehézséget okoz a gumik működtetése, és ha vannak száraz részek, mint a végén, akkor könnyebb.”

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

Wolff úgy véli, ha Hamilton nem fékezi el magát az utolsó körén a 16-os kanyarban, megszerezte volna a pole pozíciót. Így 5 század hiányzott neki ehhez. Bosszankodtak is emiatt. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy miközben Hamilton így is közel került az ideális idejéhez, Max Verstappen egy, a korábbinál 2,5 másodperccel gyorsabb kört nem fejezett be a legvégén, Charles Leclerc pedig kétszer is hibázott az utolsó körén. A szektoridőik alapján mindketten magabiztosan legyőzték volna Hamiltont az ideális időikkel.

Ez viszont már a múlt, a lényeget most a verseny jelenti, aminek jó helyzetből vágnak neki, vesztenivaló nélkül.

„A célnak a győzelemnek kell lennie. De közben óvatosnak is kell lennünk az elvárásainkkal, mert láttuk, hogy alakult az időmérő. Azt gondoltuk, meglehet a pole, éppen csak lemaradtunk, és csalódottak vagyunk.  Szóval reméljük, hogy a helyes irányba lépünk, és akkor harcolhatunk a győzelemért”

– fejtegette Wolff.

A pénteki versenytempójuk erős volt, igaz, a képet itt is torzíthatta a riválisok gyengélkedése. „Sainzhoz viszonyítva jónak tűnt, a többiek viszont nem mentek hosszú etapot, szóval igazán nem tudom. Gyanítom, azon is múlik, hol állsz a rajt után. Aki elöl van, annak lesznek lehetőségei, aki nincs elöl, annak nehéz lesz” – állapította meg a csapatfőnök.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes/Jiri Krenek)

További tartalmak