Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris reméli, az F1 története során most lesz a legnehezebb az előzés

Norris reméli, az F1 története során most lesz a legnehezebb az előzés

F1i
A hétvégét döcögősen kezdő, majd az időmérőn remeklő Lando Norris félig humorosan megjegyezte, bízik benne, hogy az F1 története során a most következő Szingapúri Nagydíjon lesz a legnehezebb a manőverezés, így megtarthatja a hatodik helyet.

Hiába került fel több új elem is a McLarenre, Lando Norris az első szabadedzésen csak tizenkilencedik volt, és bár a második gyakorláson javított, a legjobb tíz közé azon sem tudta beverekedni magát. Az utolsó edzés előtt bízhatott abban, hogy az eső a segítségére siet, komoly javulást azonban (az eredmények tekintetében) a nedves pályán sem ért el.

Ez után a felvezetés után valószínűleg csak nagyon kevesen számítottak arra, hogy Norris az időmérőn (amit folyamatosan száradó pályán rendeztek) bekerül a Q3-ba. A fiatal pilóta azonban remekelt a kvalifikáción: ő futotta meg a hatodik leggyorsabb kört.

„Jó időmérő volt, még ha nagyon nehéz is” – jegyezte meg a leintés után. „Valószínűleg eddig a szezon során itt voltak a legkeményebbek a körülmények. Ilyenkor nagyon kicsi választja el a jó és a rossz teljesítményt. Azt hiszem, most megfelelő mértékben vállaltam kockázatot, ami ki is fizetődött a hatodik helyezéssel. Ez az eredmény jobb volt, mint amire számítottunk.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

A feladat most az, hogy Norris megőrizze ezt a pozíciót, ami az edzések alapján szintén nehézkesnek ígérkezik. Főleg annak fényében, hogy olyan nagy nevek indulnak a fiatal pilóta mögül, mint Max Verstappen és George Russell.

Ők ketten nagy felzárkózásra készülnek, Norris pedig félig humorosan megjegyezte, bízik benne, hogy a futamon nagyon nehéz lesz előre jutni. „Remélem, hogy a Forma–1 története során ezen a verseny lesz a legnehezebb az előzés” – fogalmazott. „Ha így lenne, akkor nagyon jó futamom lenne. Itt egyébként is mindig nehéz előzni, valószínűleg most is az lesz. Csak egy előzési pont van.”

„Az edzések alatt egyáltalán nem követtem másokat, szóval fogalmam sincs, hogy most sokkal jobb lesz-e a helyzet. De kétlem, hogy az előttem álló autókat fogom nézni. Remélhetőleg csak az üres pályát látom majd, és ezzel elégedett is leszek” – emelte ki.

„Kemény és kihívásokkal teli volt az időmérő, de nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan végül alakult. Nagyon jó rajtpozíciót szereztem a versenyre, és bízom benne, hogy ezt a rajtpozíciót a futamon fontos pontokra tudjuk váltani” – zárta gondolatát a fiatal pilóta, kinek csapata komoly csatát vív az Alpine-nal a tabella negyedik helyéért. Tehát minden pont kulcsfontosságú számukra.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak