Musorujsag
Élő Eredmények
×

McLaren: A türelem volt a kulcs

McLaren: A türelem volt a kulcs

RaceFans
A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl komoly dicsérettel illette az istálló szingapúri taktikáját és kiemelte, a türelem volt a kulcsa annak, hogy a gárda múlt vasárnap idei legjobb eredményét szállította.

Lando Norris negyedikként, Daniel Ricciardo pedig ötödikként ért célba a Szingapúri Nagydíjon azt követően, hogy a McLaren meglehetősen gyengén kezdte a hétvégét (a szabadedzéseken rendre a legjobb tízen kívül voltak). Ezzel az eredménnyel a csapat átvette a negyedik helyet a technikai hibák miatt nullázó Alpine-tól a konstruktőri tabellán.

Jó eredményükhöz nagyban hozzájárult, hogy jókor váltottak köztes abroncsokról száraz gumikra; ezzel főleg a középmezőnyből induló Ricciardo nyert nagyot, aki hirtelen a csapattárs mögé, az ötödik helyre került.

A csapatvezető, Andreas Seidl az eredmény kapcsán kijelentette, büszke csapatára, hiszen remekül, türelemmel végigvitte taktikáját. „A csapat a két pilótával együtt kiváló munkát végzett a kivételesen trükkös körülmények között, annak érdekében, hogy maximalizálják az eredményt” – kezdte a rutinos szakember.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

„A csapat a boxfalnál a versenyzőkkel való kommunikáció során is megtalálta a tökéletes egyensúlyt aközött, hogy megpróbáljon kiugró eredményt elérni, de közben meg türelmes volt. Nem vállaltunk felesleges kockázatot” – magyarázta.

A szakember kiemelte, bár erős volt a kísértés, hogy hamar átváltsanak a köztesekről, higgadtak tudtak maradni, még akkor is, amikor az először cserélő George Russell egyre jobb és jobb köröket kezdett futni. „A legfontosabb az volt, hogy a versenyigazgató, Andrea Stella, mint versenyigazgató nagyon jól kezelte a helyzetet, fontos volt, hogy látva, hol állunk, nem voltunk türelmetlenek, és nem vállaltunk feleslegesen rizikót” – mondta.

Nyilvánvalóan jó volt, hogy figyelhettük, hogyan megy George, miután annyira korán váltott. Egy pont után egyértelművé vált, hogy túl kockázatos lenne hamar cserélni. Daniel esetében persze profitáltunk a virtuális biztonsági autós fázisból is, de azért abból is, hogy sokáig kinn maradtunk az első etapon” – tette hozzá.

Elmondta, külön örült annak, hogy a szezon végén távozó, eddig gyengén teljesítő Ricciardo végre be tudta verekedni magát a legjobb öt közé. „Mindkét versenyző nagyon jól vezetett. Trükkös futam volt, láttuk, hogy többen falaztak, vagy elfékezték magukat, de Lando és Daniel nem rontott, megmutatták, hogy világklasszis versenyzők. Ez segített abban, hogy fontos eredményt érjünk el a bajnokság szempontjából. Örülök Daniel miatt, és mindenki más miatt is, aki az autóján dolgozik. Nagyszerű eredményt értünk el, hogy a tizenhatodikról az ötödik helyre jött fel, ami megérdemelt volt, ha figyelembe vesszük az egész éves elkötelezettségüket és munkájukat” – fogalmazott.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak