Musorujsag
Élő Eredmények
×

Briatore: Az FIA-nál most alkalmatlan szakemberek dolgoznak

Briatore: Az FIA-nál most alkalmatlan szakemberek dolgoznak

La Presse
A korábbi csapatvezető, Flavio Briatore komoly kritikákkal illette a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) az utóbbi idők vitatható döntései miatt: az olasz szerint a szervezetnél alkalmatlan szakemberek dolgoznak…

Az FIA döntései a hétvégi szingapúri futam alatt/után is komoly figyelmet kaptak: a legtöbb szó Sergio Pérez biztonsági autós szabálysértéséről esett, amit a leintés után két óráig vizsgáltak – ennyi ideig volt tehát kérdéses, megtarthatja-e győzelmét a mexikói versenyző. A szövetség végül öt másodperces büntetéssel sújtotta, ami nem változtatott a végeredményen.

A legtöbb kritika nem is a döntéssel és a büntetéssel volt kapcsolatos, hanem azzal, hogy az FIA nem bonyolította le a vizsgálatot a futam alatt, ezzel kérdésessé téve az eredményt és rossz színt vetve a sportágra azzal, hogy az esemény után órákig nem volt hivatalos, ki a futam győztese.

A Benetton és a Renault korábbi csapatvezetője, Flavio Briatore a történtekkel kapcsolatban kijelentette, mindez „csak egy újabb epizódja” volt az FIA idei ténykedésének, amivel ő nagyon nincs megelégedve. „Az FIA emberei alkalmatlanok. Minden futamon van valami probléma, és ez most is így volt” – nyilatkozta az olasz szakember a LaPresse-nek.

FIA logó (Fotó: XPB)

„Ha szabálysértés történt, miért várnak órákat, amikor azzal a rengeteg technikai felszereléssel percek alatt dönthetnek? Ez nem az F1 hibája, hanem az FIA hibája és ezen változtatni kell. Tönkretehetsz egy futamot, a show-t és belenyúlhatsz a bajnokságba” – magyarázta.

„Az FIA egy vállalat, és mint ilyen, ahhoz, hogy előre tudjon lépni, megfelelő és alkalmas embereket kell foglalkoztatnia. Közel 200 alkalmazottjuk van, az ilyen cégeket pedig általában rátermett embereknek kell vezetniük, és minden ágazatban kell, hogy legyenek szintén rátermett alkalmazottjaik. Most ez a minőség nincs meg” – emelte ki.

„Egyértelmű, hogy az FIA-t szakembereknek kell vezetniük. Az elnöknek kell döntéseket hoznia. Az is fontos, hogy legyen egy olyan szövetségünk, ami felnő az F1-hez. Korábban miért nem történtek hasonlók? Mert akkor profik voltak, ez ilyen egyszerű” – zárta gondolatát.

Sergio Pérez és a biztonsági autó (Fotó: XPB)
Borítókép: Flavio Briatore (Fotó: XPB)

További tartalmak