Musorujsag
Élő Eredmények
×

Brundle: A higgadt, 2.0-ás Max mögött még mindig ott van egy indulatos pilóta

Brundle: A higgadt, 2.0-ás Max mögött még mindig ott van egy indulatos pilóta

Sky Sports
A versenyzőből lett televíziós szakértő, Martin Brundle úgy érzi, Max Verstappen szombati „dühkitörése” jelezte, a korábbinál már sokkal higgadtabb és megfontoltabb versenyző mögött még mindig ott lappang egy indulatosabb pilóta.

A holland a szingapúri időmérőn nagyon jó úton haladt afelé, hogy megszerezze a rajtelsőséget, a Red Bull azonban a csapatrádión arra kérte, szakítsa meg utolsó körét, ellenkező esetben ugyanis nem maradna elég benzin a kötelező mérlegeléshez. Abban az esetben pedig, ha a csapat nem tud elég üzemanyagot prezentálni, kizárják a versenyzőt.

Verstappen érthető módon dühösen vette tudomásul a kérést, többeket viszont meglephetett, milyen indulatosan, sokat szitkozódva válaszolt, teremtette le csapatát. Később megjegyezte, ha ő hibázik, a Red Bull is bátran bírálhatja.

A korábbi F1-es, Martin Brundle a történtek kapcsán hétvégi összegzőjében arról írt, a szombati incidens csak azt bizonyítja, milyen rendíthetetlenül céltudatos a címvédő, aki higgadtság tekintetében sokat fejlődött már, de a felszínen még mindig ott lappang forrófejű énje. „Maxnak pole-ban kellett volna lennie, de a Q3 nagy részében pályán volt, ami azt jelentette, hogy (a benzinfogyasztás miatt) két kanyarral a cél előtt fel kellett adnia a kört” – kezdte.

Max Verstappen (Fotó: EPA/Tom White)

„Ekkor egy rendkívül elégedetlen címvédőt láthattunk, aki a csapattal is közölte elégedetlenségét. Nem is akárhogyan. A nyugodt és higgadt 2.0-ás Max felszíne alatt még mindig elég nagy indulat lappang” – folytatta.

Szingapúr tehát nem a címvédő sikeréről szólt – ezt a futamot most a csapattárs, Sergio Pérez nyerte, kinek teljesítményéről többen dicsérően szóltak. A mexikói ugyanis végig hibátlanul teljesített a trükkös, vizes körülmények között (ahol több klasszis is hibázott), ellenállt Chalres Leclerc támadásainak, a futam végén pedig a büntetéstől tartva kiépített egy 5 másodperces előnyt is.

Pérez teljesítményét Brundle is dicsérte. „A kigyorsítási fázisban végig megvolt a tapadása, és már az első kanyarban az élére állt, ami mint kiderült, eldöntötte a győzelem sorsát. A következő két órában lenyűgözően kezelte a pályát a hívogató falak között, a virtuális és a valós biztonsági autós fázisok alatt, miközben a tükörben végig ott volt egy skarlátvörös Ferrari egy elszánt Charles Leclerc-rel a volánnál. Sergio néha eltűnik pár futam erejéig, de amikor kihívások adódnak, ő az, aki higgadt marad, éretten gondolkodik és van terve” – zárta gondolatát.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak