Musorujsag
Élő Eredmények
×

Elismerte a Williams főnöke, Schumacher valós opció számukra

Elismerte a Williams főnöke, Schumacher valós opció számukra

RTL
A Williams csapatvezetője, Jost Capito ismét egyértelművé tette, Mick Schumacher valós opció az alakulat számára, és véleménye szerint a fiatal pilóta megérdemli, hogy a mezőnyben maradjon. A szakember elárulta azt is, Nico Hülkenberg nem szerepel a jelöltjeik között.

Továbbra is kérdéses, folytathatja-e királykategóriás pályafutását a korábbi F2-es bajnok, Mick Schumacher, a Haas ugyanis még mérlegeli, meghosszabbítsa-e szerződését. Természetesen a német is dönthet úgy, hogy 2022 végén távozik, és más alakulathoz igazol, lehetőségei azonban limitáltak: papíron az Alpine-nál és a Williamsnél van még üres hely.

A legfrissebb hírek szerint a franciák Pierre Gasly-val szerződnek majd, miután az Alpha Tauri elengedi rutinos versenyzőjét, az Olaszországban lehetőséget kapó Nyck de Vries ugyanis meggyőzte őket, találtak tehát megfelelő helyettest.

Az, hogy a holland képbe került, némileg meglepő, eddig ugyanis a Williamsszel hozták összefüggésbe (Monzában is náluk ugrott be Alexander Albon helyetteseként). Egyelőre tehát a brit istálló is várja, mit lép tartalékosa. „Nem csak rajtunk múlik, mi lesz (Nyck sorsa), iránta ugyanis igen nagy most az érdeklődés” – fogalmazott a csapatvezető, Jost Capito.

Jost Capito (Fotó: XPB)

„Még nem tudunk, és nem is akarunk dönteni. Ha egy másik csapatot választ, akkor ez van” – tette hozzá, majd jelezte, az év vége előtt nem várható bejelentés a csapattól. „Várhatóan a szezon után dől majd el, szerintem nem sokkal Abu-Dzabi után, talán két-három héttel később.”

Ennek egyik oka az lehet, hogy a Williams várja, megszerzi-e az F1-es szuperlicencet az F2-ben teljesítő Logan Sargeant, aki jelenleg a csapat akadémiáján edződik. „Való igaz, ő is szerepel a listánkon” – jegyezet meg Capito szűkszavúan az amerikai kapcsán.

És újra kijelentette, a már említett Schumacher is szerepel azon a bizonyos listán, a fiatal német pedig érzése szerint megérdemel még egy lehetőséget az F1-ben. „Természetesen, ő is jelölt. Ő is egy opció, és megérdemli, hogy a Forma–1-ben maradjon. Meglátjuk, hogy ez megtörténik-e, de Mick mindenképpen egy lehetőség számunkra.”

Vannak tehát jelöltek, egy nevet viszont valószínűleg kizárhatunk, a Haasszal tárgyalásokat folytató Nico Hülkenberg ugyanis nem szerepel a Williams opciói között. Capito ezt akkor hintette el, amikor megkérdezték, rutinos vagy fiatal versenyzőt szeretne. „Alexandert (Albon) és egyértelműen tapasztalt versenyzőnek tekintem. Volt az Alpha Taurinál, a Red Bullnál is. Hozhatsz mellé egy fiatalt. Ha a bajnoki címért küzdesz, ezt valószínűleg nem engedheted meg magadnak, de a Williams nincs ilyen helyzetben. Támaszkodhatunk egy fiatalra, akire hosszú távon is számíthatunk. Nicóval jelenleg nem állunk kapcsolatban” – jelentette ki zárásként.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

További tartalmak