Musorujsag
Élő Eredmények
×

Már a hétvégén bejelentheti De Vries szerződtetését az Alpha Tauri

Már a hétvégén bejelentheti De Vries szerződtetését az Alpha Tauri

RacingNews365
A Red Bull állítólag már a hétvégén, Szuzukában bejelenti, hogy szerződést kötött Nyck de Vriesszel, aki így 2023-ban az Alpha Tauri versenyzője lehet. Sokat már Helmut Marko szerint sem kell várni a friss hírekre.

Sokáig úgy tűnt, a bikások csak akkor engedik el Pierre Gaslyt az Alpine-hoz, ha meg tudják szerezni Colton Hertát, az utóbbi hetek hírei alapján viszont nagyon úgy tűnik, a francia annak ellenére csapatot válthat, hogy az IndyCar-menő nem kapta meg az F1-es szuperlicencet. A Red Bull ugyanis talált egy másik megfelelőnek ítélt helyettest.

Mégpedig Nyck de Vries személyében, aki az előző éveket a Mercedes kötelékében töltötte a Forma–E-ben (valamint az F1-es csapat tartalékosaként), olaszországi, igencsak meggyőző beugrása viszont felkeltette a bikások érdeklődését.

Christian Horner és Helmut Marko (Fotó: XPB)

A szingapúri hétvégén több francia forrás is arról hírt, a felek megegyeztek, vagyis eldőlt, hogy De Vries 2023-ban az Alpha Tauri versenyzőjeként már teljes szezont futhat az F1-ben. A Racing News 365 most arról ír, ezt a Red Bull már Japánban megerősítheti (ezzel eldöntve az első dominót, és belátható időn belülre hozva Gasly és az Alpine bejelentését is).

Ami a holland szerződtetését illeti, bár bejelentést nem tett, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is elhintette, hamarosan jöhet a hivatalos információ: „Folyamatban vannak az egyeztetések. Reméljük, a hétvégére tisztázódik a helyzet. Szuzukáig el kellene dőlnie, aztán közölhetjük, mi az egyezség.”

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner legutóbb diplomatikusabban nyilatkozott az ügyben, kiemelve, Gasly továbbra is az ü kötelékükbe tartozik (eredeti szerződése 2023 végéig szól). „Pierre szerződésben áll a Red Bull-lal, ez nem változott. Mindenki azt feltételezi, hogy elment, de szerződése van velünk, és az Alpha Taurihoz van beosztva. Amíg ez nem változik, felesleges az utódról beszélni” – fogalmazott a brit szakember.

Nyck de Vries (Fotó: XPB)
Borítókép: Nyck de Vries (Fotó: XPB)

További tartalmak