Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Ricciardo egyre közelebb a Mercedeshez

Sajtó: Ricciardo egyre közelebb a Mercedeshez

F1i
A legfrissebb hírek szerint a McLarentől távozni kényszerülő Daniel Ricciardo egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a következő szezonban a Mercedes gyári csapatának teszt- és tartalékversenyzője legyen.

Hosszas találgatások után a nyári szünet végén vált hivatalossá, hogy a McLaren felbontja a vártnál jóval gyengébben teljesítő Daniel Ricciardo szerződését (a hivatalos anyagok szerint a felek közös megegyezéssel jutottak erre a döntésre). Az ausztrál jelezte, szívesen maradna a mezőnyben 2023-ban is, de nem zárja ki, hogy tartalékos lesz, vagy teljesen kihagy egy évet.

Ami a maradást illeti, lehetőségei egyre fogynak: nagyon úgy tűnik, hogy az Alpine megtalálta versenyzőjét, a Haas és a Williams pedig nem jelezte, hogy az ausztrál is opció lenne. A tartalékos szereppel kapcsolatban viszont egyre tisztábbnak tűnik a kép.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

A francia Canal+ információi szerint (ők szellőztették meg először, hogy Nyck de Vries állítólag szerződést kötött az Alpha Taurival) Ricciardo egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a Mercedes teszt- és tartalékversenyzője legyen 2023-ban. Ez a lehetőség pedig állítólag a csapat és a versenyző számára is vonzó.

Egyrészt a Mercedes egy roppant rutinos és elismert pilótával gazdagodna, aki biztos hozzá tudna tenni a fejlesztésekhez, másrészt pedig Ricciardo a csillagosok összes partnercsapatának tartalékosa lehetne, tehát nagyobb esélye lenne arra, hogy adott esetben versenyezzen is.

Ezen felül a Mercedes-kapcsolat révén akár jobb lehetőségekhez is juthat 2024-ben, míg állítólag arra is játszhat, hogy Lewis Hamilton esetleges visszavonulását kihasználva egyenesen a gyári csapatnál tér majd vissza. Kérdéses persze, valós opció-e Hamilton visszavonulása, a hétszeres bajnok ugyanis egyre többször beszél arról, van még ereje a folytatáshoz.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak