Musorujsag
Élő Eredmények
×

A héten nem tesz bejelentést az FIA a költségekkel kapcsolatban

A héten nem tesz bejelentést az FIA a költségekkel kapcsolatban

FIA
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán bejelentette, hogy szerdán nem tesz hivatalos bejelentést a 2021-es kiadások ügyében, az ezzel kapcsolatos elemzések ugyanis még folyamatban vannak. A hivatalos jelentés kiadásának új tervezett időpontja október 10.

A Szingapúri Nagydíj előtt több lap is arról írt, az Aston Martin és a Red Bull is túllépte a 2021-es költséglimitet, az utóbbi csapat ráadásul komoly mértékben. Azóta természetesen ez a legforróbb téma az F1-es sajtóban: a fő riválisok gyorsan reagáltak, a gyanúba kevert csapatok tagadtak, az FIA pedig rövid közleményben igyekezett csillapítani a kedélyeket.

Ebben kijelentette, pusztán találgatásokról van szó, a költségekkel kapcsolatos vizsgálatok ugyanis még zajlanak. Eredmény a szingapúri hétvége után várható: akkor a jelentés kiadásának dátumaként többen a Japán Nagydíj előtti szerdát jelölték meg.

Úgy tűnt tehát, fontos napra ébred az F1 világa, szerda délután azonban az FIA bejelentette, hivatalos információk csak később várhatók a költséglimittel kapcsolatban. „A pénzügyi szabályzatnak való megfelelésről szóló tanúsítványok kiadására nem kerül sor október 5-én, szerdán” – írták a most kiadott hivatalos közleményben.

FIA logó (Fotó: XPB)

„A pénzügyi beadványok elemezése hosszú és összetett folyamat, ami jelenleg is zajlik, és ami úgy fog lezárulni, hogy a tanúsítványok kiadása október 10-én, hétfőn megtörténhessen. A pénzügyi szabályokat a résztvevők egyhangúlag fogadták el, akik pozitívan együtt tudtak működni az FIA-val az első évben a szabályzatnak megfelelően” – írták.

Igyekeztek ismét kiemelni, a szingapúri hétvége előtt megjelent híreszteléseket találgatásoknak tartják, nem veszik komolyan őket. „Mint korábban közöltük, jelentős és megalapozatlan spekulációk jelentek meg az üggyel kapcsolatban. Az FIA megismétli, a véglegesítésig nem adunk bővebb tájékoztatást. Az FIA azt is megismétli, hogy minden olyan feltételezés, miszerint az FIA munkatársai bizalmas információkat hoztak nyilvánosságra, szintén alaptalan” – emelték ki.

Ami a legfrissebb „fejleményeket” illeti, a brit sajtó információi szerint a hétvégén közölt adatok túlzók voltak, és bár a Red Bull is túllépte a limitet, nem jelentős mértékben, ezért az Aston Martin mellett ők sem számíthatnak komoly büntetésre. A Sky Sports szerda délelőtt ezzel kapcsolatban arról írt, valószínűleg minden csapat megkapja a megfelelési bizonyítványt.

Christian Horner (Fotó: Red Bull)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak