Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem kedvetlenítette el Norrist a McLaren idei, gyengébb éve

Nem kedvetlenítette el Norrist a McLaren idei, gyengébb éve

Motorsport
Nem szegte kedvét a McLarennel hosszú távú szerződést kötő Lando Norrisnak a csapat viszonylag gyenge 2022-es szezonja, hiszen az év elején sem számított arra, hogy minden hétvégén a dobogós helyezésekért küzd majd.

A kiábrándító második Honda-éra után a McLaren komoly fejlődést mutatott, ami a 2022-es szezon elején tört meg: az alakulat gyengén kezdte az évet (Bahreinben a mezőny utolsó harmadában küzdöttek), és bár a gödörből sikerült kimásznia, a leggyorsabb csapatoktól továbbra elmarad, akárcsak a 2020-as és a 2021-es eredményektől.

Az idei, gyengébb eredmények azonban nem szegték kedvét a csapat fiatal versenyzőjének, Lando Norrisnak, aki meglehetősen hosszú időre, 2025 végéig kötelezte el magát a McLaren mellett. Ennek kapcsán merült fel, vajon aggódik-e jövője miatt a döcögősebb évet látva.

Norris válasza egyértelmű volt: „Nem hiszem, hogy ez (a szezon) bármit megváltoztatott volna. Nem úgy vágtam neki ennek a szezonnak, hogy arra számítottam, minden hétvégén dobogón leszünk, és ha nem is a dobogóért harcolunk, akkor biztosan ott leszünk a negyedik-ötödik helyen. Nem számítottam erre minden hétvégével kapcsolatban.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

Sosem egyszerű megjósolni, mi történik majd, főleg akkor nem, ha egy új autóról, egy új korszakról van szó. Nem tudtuk előre, ki talál jó megoldásokat, mint a Red Bull, vagy jár pórul, vagy pattog jobban az autója, mint a Mercedesnek” – magyarázta.

Most néhol egész nagyok a különbségek, de ezek szerintem a következő években össze fognak zsugorodni és valószínűleg közelebb kerülünk egymáshoz. Persze, az ember mindig csalódottnak érzi magát egy kicsit, amikor többet várt annál, mint amit elért. A McLarennél mindenki nyerni akar, és vissza akar térni. Minden hétvégén, minden hónapban és minden évben nagyobb előrelépéseket akar tenni. Mindenki így van ezzel, és mindenki bízik a csapatban” – tette hozzá.

Megjegyezte, érzése szerint a McLaren nagyon jó úton jár afelé, hogy idővel elérje céljait. „Mindenki keményen dolgozik, hogy mindent megértsen és megtegyük a szükséges lépéseket ahhoz, hogy visszatérjünk oda, ahol a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes áll. Várom a jövőt ennél a csapatnál. És igen, mindig lesznek nehezebb hétvégék, évek, ez ilyen. Néha frusztráló, de nem hiszem, hogy bármit is megváltoztatna vagy elvenne abból, amiről úgy gondolom, néhány év múlva elérhető” – zárta gondolatát.

Lando Norris (Fotó: McLaren)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak