Musorujsag
Élő Eredmények
×

Verstappen: Tökéletes hétvége kell a bajnoki győzelemhez

Verstappen: Tökéletes hétvége kell a bajnoki győzelemhez

GPFans
A listavezető, Max Verstappen tudja, tökéletes hétvégére lesz szüksége, ha már a hétvégi Japán Nagydíjon el akarja hódítani pályafutása második világbajnoki címét. Ugyanakkor figyelmeztet, az eső ismét váratlan kihívások elé állíthatja a mezőnyt.

Szingapúrban még csak halvány matematikai esélye volt arra, hogy pontot tegyen a világbajnoki küzdelem végére, Japánban viszont Max Verstappen egy futamgyőzelemmel és egy leggyorsabb körrel lezárhatja a 2022-es bajnoki viadalt. Ezt persze sosem egyszerű összehozni, a holland idei formáját látva viszont egyáltalán nem tűnik lehetetlennek a feladat.

Ami a második meccslabdát illeti, a holland a Red Bull előzetesében kiemelte, tisztában van vele, hogy tökéletes futamra lesz szüksége, ha már Szuzukában ünnepelni akar. És természetesen ünnepelni szeretni…

„Végre visszatérhetünk Japánba; nagyon-nagyon hosszúnak érződött az idő, amíg nem versenyeztünk itt” – kezdte a címvédő. „Már nagyon várom, hogy újra autóba ülhessek Szuzukában. Szeretek Japánba utazni, rengeteg szép emlék fűz ide. Az ételek nagyszerűek, a szurkolók pedig nagyon különlegesek és udvariasak.”

Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Itt egy újabb esély, hogy megnyerjük a világbajnoki címet, de tökéletes hétvégét kell összeraknunk ahhoz, hogy sikerüljön. Persze mindent bele fogunk adni, amit csak tudunk” – folytatta, majd jelezte, az időjárás, ahogy Szingapúrban, ezen a hétvégén is megnehezítheti a versenyzők dolgát.

„A pálya igazán régi vágású, sok a gyors kanyar, és minden szabadedzésen folyamatosan kell építkezni. Meglátjuk majd, milyen hatása lesz az időjárásnak, mert úgy hallottam, hogy esős lehet, szóval ez talán egy kicsit megfűszerezheti a dolgokat” – zárta gondolatát Verstappen, aki pályafutása első F1-es szabadedzését pont Szuzukában teljesítette, 2014-ben.

Verstappen világbajnok Szuzukában, ha…

…nyer és megfutja a leggyorsabb kört

…2. lesz, Leclerc a leggyorsabb kör nélkül legfeljebb 5., Pérez a leggyorsabb kör nélkül legfeljebb 4.

…2. lesz, Leclerc legfeljebb 6., Pérez legfeljebb 5.

…3. lesz a leggyorsabb körrel, Leclerc legfeljebb 6., Pérez legfeljebb 5.

…3. lesz a leggyorsabb kör nélkül, Leclerc legfeljebb 7., Pérez legfeljebb 6.

…4. lesz, Leclerc a leggyorsabb kör nélkül 8, Pérez a leggyorsabb kör nélkül legfeljebb 7.

…4. lesz, Leclerc legfeljebb 9., Pérez legfeljebb 8.

…5. lesz, Leclerc a leggyorsabb kör nélkül legfeljebb 9., Pérez a leggyorsabb kör nélkül legfeljebb 8.

…5. lesz, Leclerc legfeljebb10., Pérez legfeljebb 9.

…6. lesz, Leclerc nem szerez pontot, Pérez leggyorsabb kör nélkül legfeljebb 9., vagy a leggyorsabb körrel legfeljebb 10.

 

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak